Εκλογές 2023: Πόσοι απόδημοι θα ψηφίσουν στις δεύτερες κάλπες

Επικαιροποιημένα στοιχεία συμμετοχής απόδημων Ελλήνων και ετεροδημοτών στις εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023 έδωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Εκλογές 2023: Πόσοι απόδημοι θα ψηφίσουν στις δεύτερες κάλπες

Μειωμένος ελαφρώς ο αριθμός των αποδήμων στις δεύτερες εκλογές 2023, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε το υπουργείο Εσωτερικών για τη συμμετοχή των απόδημων Ελλήνων και ετεροδημοτών στις εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023 .

Πλέον ανέρχονται σε 25.610 άτομα που θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα από κάποια πόλη του εξωτερικού. Ο αρχικός αριθμός απόδημων Ελλήνων που είχαν κατοχυρώσει δικαίωμα ψήφου στις εκλογές της 25ης Ιουνίου είχε καθοριστεί στις 28.100, ωστόσο υπήρξαν 2.500 ψηφοφόροι που επέλεξαν να αναστείλουν την εγγραφή τους στους ειδικούς καταλόγους του εξωτερικού και συνεπώς ο τελικός αριθμός των απόδημων Ελλήνων που έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές από τον τόπο κατοικίας τους ανέρχεται σε 25.610.

Υπενθυμίζεται πως στις εκλογές της 21ης Μαΐου 2023, τα τελικά αποτελέσματα συμμετοχής των κατοίκων εξωτερικού ήταν υψηλά, αγγίζοντας ποσοστό συμμετοχής 79,6%.

Οι ετεροδημότες, δηλαδή τα πρόσωπα που ψηφίζουν από τον τόπο διαμονής τους εντός Ελλάδας -για κάποια άλλη εκλογική περιφέρεια- ανέρχονται σε περίπου 146.000.

Η πλατφόρμα του υπουργείου Εσωτερικών «Μάθε πού Ψηφίζεις» ενημερώνεται σταδιακά με τα επικαιροποιημένα αυτά στοιχεία.

Google News Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νέες ταυτότητες: Από αύριο τα ραντεβού
Κακοκαιρία: Ανησυχούν ξανά στη Θεσσαλία - Πότε θα χαλάσει ο καιρός - Νέο δελτίο από την ΕΜΥ
ΟΑΣΑ και ΟΣΥ καταδικάζουν τη συμπεριφορά του οδηγού λεωφορείου στον ανάπηρο με αμαξίδιο – «Θα έχει κυρώσεις»
άρτα-σύνδρομο-ξεχασμένου-μωρού