Εκλογές Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας: «Γαλάζια» πρωτιά καθηγητών

Ενισχυμένο το ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ στις εκλογές ανάδειξης του νέου διοικητικού συμβουλίου της Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας. Μεγάλος νικητής, ωστόσο, η αποχή.

Εκλογές

Διατήρησε την πρωτιά και βγήκε ενισχυμένο σε ψήφους το ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ καθηγητών από την προχθεσινή κάλπη για την ανάδειξη του νέου ΔΣ της Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας.

Βέβαια ο μεγάλος νικητής είναι η αποχή, καθώς σε σύνολο 2.20 εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προσήλθαν στις κάλπες 954.

Η σύμπραξη δε των παρατάξεων «Μέτωπο Αντίστασης» και «Εκπαιδευτικής Παρέμβασης» είχε ως αποτέλεσμα την κατάκτηση δύο εδρών από μία που είχε το Μέτωπο στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση. Εδρα την οποία έχασε η παράταξη «ΜΑΖΙ» (αντιεμβολιαστές), η οποία δεν εκπροσωπείται στο νέο ΔΣ.

«Η ΔΑΚΕ αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει τους συναδέλφους που τη στήριξαν με την ψήφο τους, δίνοντάς της την πρώτη θέση, με δύο έδρες, με αύξηση ψήφων και ποσοστού» σημειώνουν οι εκπρόσωποι της παράταξης, οι οποίοι καταλαμβάνουν και τις δύο έδρες, Δημήτρης Φωτόπουλος και Σπύρος Ψαρράς.

Ερμηνεύοντας την επιτυχία τους εκτιμούν ότι «η επιτυχία της αυτή οφείλεται στη σταθερή προσήλωσή της στις αρχές και αξίες του διεκδικητικού, ακηδεμόνευτου και υπεύθυνου συνδικαλισμού. Του συνδικαλισμού που θεωρεί πρώτη προτεραιότητα την αντιμετώπιση των προβλημάτων των συναδέλφων και που δεν χρησιμοποιεί τους συναδέλφους για την εξυπηρέτηση κομματικών σκοπιμοτήτων. Η ΔΑΚΕ αισθάνεται ικανοποίηση από το εκλογικό αποτέλεσμα, γιατί θεωρεί ότι αξιολογήθηκαν θετικά από τους συναδέλφους αφενός οι θέσεις της για τα συμφέροντα του κλάδου και τον τρόπο διεκδίκησής τους και αφετέρου ο τρόπος δράσης των εκπροσώπων της στο απερχόμενο ΔΣ».

Με το ψηφοδέλτιο «Μέτωπο Αντίστασης» και «Εκπαιδευτικής Παρέμβασης» εκλέγονται οι: Αγγελος Μπουμπούλης και Βασίλης Δημόπουλος, με την «Αγωνιστική Συνεργασία– ΣΥΝΕΚ» Φώτης Βασιλακόπουλος, την «Αγωνιστική Συσπείρωση» η Ευαγγελία Αθανασοπούλου και την ΠΕΚ Παναγιώτης Γκόβας.