Εσωκομματικές Εκλογές ΝΔ – Αχαΐα: «Ολονυκτία» εγγραφών μελών και έξτρα κάλπες

Οι ροές εγγραφών καταγράφηκαν, από τα Κεντρικά της ΝΔ, ως ιδιαίτερες σε τρία σημεία της Αχαΐας και γι’ αυτό, πληροφορίες της «Π» αναφέρουν ότι θα ληφθεί ένα ειδικό μέτρο

Εσωκομματικές Εκλογές ΝΔ - Αχαΐα: «Ολονυκτία» εγγραφών μελών και έξτρα κάλπες

Σε τροχιά αντίστροφης μέτρησης εισέρχεται από σήμερα η τοπική Νέα Δημοκρατία, αφού τα μεσάνυχτα ολοκληρώνεται ο πρώτος καθοριστικός κύκλος των εσωκομματικών εκλογών, σε Διοικούσα Επιτροπή Εκλογικής Περιφέρειας Αχαΐας και Δημοτικές Τοπικές Οργανώσεις Πάτρας, Αιγιάλειας, Δυτικής Αχαΐας, Καλαβρύτων και Ερυμάνθου, με τη λήξη των εγγραφών και επανεγγραφών μελών της παραταξιακής βάσης.

ΤΟ «ΚΟΝΤΕΡ»

Οι αρχικές εκτιμήσεις για αριθμό κάτω των 6.700 περίπου, προ τριετίας στην εκλογική αναμέτρηση της ΝΟΔΕ Αχαΐας μεταξύ Μαζαράκη – Νικολάου, διαψεύστηκαν ήδη, αφού μέχρι και χθες το βράδυ, συνολικά τα ταμειακώς τακτοποιημένα μέλη έφταναν τα 7.000 (28%) με τα ανενεργά στα 17.200 (72,5%), επί συνόλου (στο Μητρώο Μελών) τα 23.754.

Η ΑΝΟΔΟΣ

Εντυπωσιακή είναι πάντως η χρονική διαστρωμάτωση των «εντάξει» μελών της ΝΔ στο νομό, που άρχισε εμφανώς να «φουντώνει» από την κατάθεση και δεύτερης υποψηφιότητας Προέδρου στη ΔΕΕΠ Αχαΐας, δηλαδή του Νίκου Κατσουγκράκη, μετά την προγενέστερη του Αντώνη Κουνάβη. Ετσι, με βάση τα στοιχεία που διαθέτει η εφημερίδα «Πελοπόννησος» και στα οποία δεν υπάρχει ανοιχτή πρόσβαση, ενώ με την προκήρυξη των εκλογών, στις 22 Σεπτεμβρίου, τα νέα μέλη ήσαν μόλις 500, στις 11 Οκτωβρίου οι εγγραφές έφτασαν τις 3.238 (ποσοστό 15,1%), στις 13 Οκτωβρίου ανέβηκαν στις 5.079 (22,4%) και την επομένη το πρωί στις 6.612 (27,8%), γεγονός που καταμαρτυρά πως «ολονυχτίς» η ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΝΔ πήρε κυριολεκτικά «φωτιά», αφού έγιναν πάνω από 1.500 τακτοποιήσεις μελών!

ΤΟ ΜΕΤΡΟ

Οι ροές εγγραφών καταγράφηκαν, από τα Κεντρικά της ΝΔ, ως ιδιαίτερες σε τρία σημεία της Αχαΐας και γι’ αυτό, πληροφορίες της «Π» αναφέρουν ότι θα ληφθεί ένα ειδικό μέτρο. Πρόκειται για τον «υπέρμετρο» αριθμό εγγραφών. Στη ΔΗΜΤΟ Νοτίου Τομέα Πάτρας (1.600 μέλη), Κέντρου Πόλεως Πατρών (1.100 μέλη) και Αιγιάλειας (άνω των 1.000 μέλη). Αυτό, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες της «Π», η ΝΔ έχει αποφασίσει έξτρα κάλπες, κάτι που θα γίνει σε όσες ΔΗΜΤΟ ξεπεράσουν τα χίλια άτομα. Η δεύτερη κάλπη θα μπει στο ίδιο εκλογικό τμήμα, με δεύτερη Εφορευτική Επιτροπή και όχι σε άλλο σημείο της γεωγραφικής περιφέρειας.

ΗΜΕΡΑ ΜΕ «ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ» Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ;

Χθες αργά το βράδυ, αναπτύχθηκε έντονη φημολογία για «εκπλήξεις» στη Νέα Δημοκρατία της Αχαΐας από την Κεντρική Διοίκηση του κόμματος, χωρίς ωστόσο κάτι τέτοιο η «Πειραιώς» να τις επιβεβαιώνει και να τις αποδίδει σε «ανεπίτρεπτη μάχη των δύο υποψηφίων προέδρων της ΔΕΕΠ και διαδόσεις αντιπερισπασμού».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Εσωκομματικές Εκλογές ΝΔ - Αχαΐα: «Ολονυκτία» εγγραφών μελών και έξτρα κάλπες

Ο γραμματέας Οργανωτικού της ΝΔ Στ. Κονταδάκης

Ο γραμματέας Οργανωτικού της ΝΔ Στ. Κονταδάκης οριστικοποίησε χθες και απέστειλε στη ΔΕΕΠ Αχαΐας – με κοινοποίηση και στους ίδιους- τις ποινές του για την υποψήφια πρόεδρο της ΔΗΜΤΟ Ν. Τομέα Πάτρας Κωνσταντίνας Κοσπέτα (6μηνη αναστολή της κομματικής δραστηριότητας) και του υποψήφιου μέλους της ΔΗΜΤΟ Κέντρου Πόλεως Πάτρας Νικόλαου Μπελεγρή (διαγραφη), για αναρτήσεις τους στο facebook.

Ο ίδιος, με επιστολή του στην εφημερίδα «Πελοπόννησος», αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η διαγραφή μου είναι ιδιαιτέρως τιμητική. Δεν αποχωρώ από την παράταξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή, όσο κι αν κάποιοι δεν έχουν οσμή από αγώνες. Δεν παύω να πιστεύω στη δημοκρατική, κοινωνική και φιλελεύθερη ΝΔ, αν και με αυταρχικές μεθόδους καταστρατηγούν αξίες. Η περήφανη βάση της Πατριωτικής Λαϊκής ΝΔ, απαιτεί σεβασμό στις αξίες και τους αγώνες μας. Με κάθε δημοκρατικό και νόμιμο τρόπο, θα απαιτήσω ν’ απαντηθούν τα ερωτήματα: Απαγορεύεται κριτική και ελεύθερη διακίνηση ιδεών; Επιτρέπεται διαγραφή χωρίς απολογία; Να μη γνωρίζει ο παραπεμπόμενος στο Πειθαρχικό, ποια κριτική και ποιοι προβληματισμοί ενόχλησαν, όταν είναι εκατοντάδες οι ύβρεις και λίβελοι του κ. Γεωργιάδη εις βάρος του Μητσοτάκη; Παραβιάσατε τους νόμους και προκαλέσατε ηθική και οικονομική ζημιά που τα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια θα κληθούν να αποφασίσουν σχετικά».

«ΤΡΑΝΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΣΕ Ν.Δ ΚΑΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ»

Μήνυμα συστράτευσης παλαιών και νέων μελών της ΝΔ στη νέα εποχή που ξεκινάει για την Αχαΐα από τις 25 Οκτωβρίου, απηύθυνε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΔΕΕΠ Αντώνης Κουνάβης, απευθύνοντας χαιρετισμό στην κοινή συνεδρίαση των επικεφαλής των γραμματειών στήριξης της υποψηφιότητάς του και των υποψηφίων μελών για την νέα νομαρχιακή που συμπαρατάσσονται στο πλευρό τους.

Εσωκομματικές Εκλογές ΝΔ - Αχαΐα: «Ολονυκτία» εγγραφών μελών και έξτρα κάλπες

Ο κ. Κουνάβης εμφανώς ικανοποιημένος από τις επανεγγραφές παλαιών μελών και τις εγγραφές νέων, επισήμανε ότι αποτελούν τρανή απόδειξη της πορείας της ΝΔ, της εμπιστοσύνης με την οποία την αγκαλιάζουν οι πολίτες και την απόφαση όλων να στηρίξουν το έργο της Κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη.
Υπογράμμισε: «Είμαστε αποφασισμένοι να σταθούμε δίπλα σε κάθε κυβερνητική πρωτοβουλία, στηρίζοντας τις μεταρρυθμίσεις σ’ όλους τους τομείς, προς όφελος της κοινωνίας. Η ΝΔ ενδυνάμωσε τη δημοκρατία στη χώρα, εδραίωσε την ευρωπαϊκή της πορεία, προγραμμάτισε και υλοποίησε μεγάλα αναπτυξιακά έργα».
Ο κ. Κουνάβης χαιρέτισε την πρωτοβουλία του κόμματος, να δώσει τη δυνατότητα σ’ όλα τα μέλη να ψηφίσουν και ηλεκτρονικά για την ανάδειξη των αιρετών οργάνων του κόμματος, για πρώτη φορά στη χώρα.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις - νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ