Εξηγήσεις για την ώρα της Ανάστασης θα δώσουν οι Μητροπολίτες Αιτωλίας και Κυθήρων

Αύριο αναμένεται να δώσει εξηγήσεις ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς γιατί δεν τήρησε τα μέτρα της εκκλησίας το Πάσχα

mitropolites

Απολογούνται προφορικά ο Μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ ενώπιων της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, γιατί δεν τήρησε τα μέτρα της εκκλησίας το Πάσχα. Αύριο αναμένεται να δώσει εξηγήσεις ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς για τον ίδιο λόγο.

Η Δ.Ι.Σ. αναφέρει πως «αποφάσισε να καλέσει τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Κυθήρων κ. Σεραφείμ και Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά να παράσχουν προφορικές εξηγήσεις κατά την Συνεδρία Αυτής του μηνός Αυγούστου, λαμβάνουσα υπ’όψιν την εισήγηση της Συνοδικής Επιτροπής επί των Δογματικών και Νομοκανονικών Ζητημάτων σχετικώς προς τις επιστολές και λοιπές ενέργειες των εν λόγω Αρχιερέων, με τις οποίες εξεδήλωσαν απειθαρχία και έλλειψη σεβασμού προς την ομόφωνη απόφαση του συλλογικού οργάνου διοικήσεως της Εκκλησίας της Ελλάδος, ως προς την έκτακτη διαδικασία τελέσεως των Ιερών Ακολουθιών εξαιτίας των υγειονομικών περιορισμών».

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Lainiwtis
ekab
rapid tests koronoios
ΣΥΣΚΕΨΗ 1 e1632662454652