Ανοικτή, με δωρεάν διελεύσεις η γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου – Με κυβερνητική εντολή

Γιατί ελήφθη η συγκεκριμένη απόφαση – Τι αναφέρεται σε ανακοίνωση – Μέχρι πότε θα ισχύει το μέτρο

Ανοικτή

Ανοιχτή, με δωρεάν διελεύσεις για όλους τους τύπους των οχημάτων θα παραμείνει με κυβερνητική εντολή η Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου από σήμερα στις 12 το μεσημέρι μέχρι τη Δευτέρα 6 π.μ.

Η απόφαση ελήφθη λόγω της διακοπής κυκλοφορίας των οχημάτων στην ΠΑΘΕ, εξαιτίας των σοβαρών προβλημάτων που έχει προκαλέσει η κακοκαιρία στην Κεντρική Ελλάδα.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου

Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών σε ανακοίνωσή του αναφέρει χαρακτηριστικά: “Δωρεάν και στα δύο ρεύματα θα είναι η διέλευση των οχημάτων από σήμερα Σάββατο, έως τη Δευτέρα στις 6 π.μ., από τα διόδια στη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, της Εγνατίας Οδού μεταξύ Θεσσαλονίκης και διασταύρωσης με Ιονία Οδό και στα δύο ρεύματα, με εντολή του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σταϊκούρα και του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιου για τις Υποδομές, Νίκου Ταχιάου.

Η απόφαση ελήφθη με σκοπό τον περιορισμό του κόστους μετακίνησης, λόγω της διακοπής κυκλοφορίας στην ΠΑΘΕ, μεταξύ Αθηνών και Θεσσαλονίκης, εξαιτίας της κακοκαιρίας και με δεδομένη την επιπλέον επιβάρυνση, που θα προκύψει από την εναλλακτική αυτή διαδρομή.

Σημειώνεται ότι το κόστος για την ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. αναλαμβάνει το Δημόσιο, δυνάμει της Σύμβασης Παραχώρησης, ενώ θα ακολουθήσει νέα ενημέρωση εάν απαιτηθεί τυχόν παράταση του έκτακτου αυτού μέτρου.

Τέλος, η παραχωρησιούχος εταιρία οφείλει να διατηρεί αναλυτική καταγραφή των διελεύσεων.”