Εκτάσεις – «Βενετία» και ζημιές σε σπίτια στην Ηλεία

Οι τεράστιες ποσότητες βροχής έφεραν σοβαρά προβλήματα στη βόρεια Ηλεία με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν εκατοντάδες στρέμματα καλλιεργήσιμων εκτάσεων και ποιμνιοστάσια.

Εκτάσεις - «Βενετία» και ζημιές σε σπίτια στην Ηλεία Πλημμυρισμένες εκτάσεις, χθες το πρωί στην Ηλεία

Εκατοντάδες πλημμυρισμένα χωράφια, μεμονωμένες ζημιές σε επιχειρήσεις και οικίες και μικρής έκτασης κατολισθήσεις συνέθεσαν την εικόνα της «επόμενης ημέρας» στην Ηλεία, στην οποία έβρεχε καταρρακτωδώς τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα.

Οι τεράστιες ποσότητες βροχής έφεραν σοβαρά προβλήματα στη βόρεια Ηλεία με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν εκατοντάδες στρέμματα καλλιεργήσιμων εκτάσεων και ποιμνιοστάσια, χωρίς ωστόσο να απειληθούν άμεσα πόλεις και χωριά.

Τα σημαντικότερα προβλήματα παρουσιάστηκαν στην κοινότητα της Μυρτιάς, λίγο έξω από τον Πύργο, όπου τρεις οικίες πλημμύρισαν εξαιτίας του κορεσμού ενός στραγγιστικού δικτύου, με την Πυροσβεστική Υπηρεσία να αναλαμβάνει δράση για την απάντληση των υδάτων.

Σημαντικά, αλλά μικρής έκτασης προβλήματα άφησαν πίσω τους οι βροχές στα χωριά της Ροβιάτας και των Σαβαλίων, με τους κάτοικους των περιοχών να καταγγέλλουν πλημμέλεια στην εκτέλεση αντιπλημμυρικών έργων. Σοβαρές ζημιές προκλήθηκαν κατά τόπους και σε καλλιέργειες εσπεριδοειδών.

Οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν κατά διαστήματα το προηγούμενο 48ωρο, είχαν ως αποτέλεσμα να πέσουν οι καρποί απ’ τα δένδρα.

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments