Ελεύθεροι επαγγελματίες της Αχαΐας στη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα

Στη 1 το μεσημέρι στο Σύνταγμα η συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του φορολογικού νομοσχεδίου, που διοργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Ελευθέρων Επαγγελματιών, Επιστημόνων, Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων.

Σύνταγμα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώνει σήμερα Τρίτη 5/12/2023, στη 1 το μεσημέρι στο Σύνταγμα κατά του φορολογικού νομοσχεδίου, η Συντονιστική Επιτροπή Ελευθέρων Επαγγελματιών, Επιστημόνων, Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων.

Η επιτροπή τονίζει ότι η κυβέρνηση, εάν πράγματι επιδιώκει την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, οφείλει να αξιοποιήσει τα σύγχρονα εργαλεία ελέγχου (έμμεσες τεχνικές ελέγχου, mydata, σύνδεση ταμειακών μηχανών με το υπουργείο Οικονομικών, εγκατάσταση POS κ.λπ.), που επαίρεται ότι έχει στη διάθεσή της και να μην καταφεύγει σε αναχρονιστικές πρακτικές θέσπισης τεκμηρίων, που ενεργούν άδικα και ισοπεδωτικά.

Η εισαγωγή φορολογητέου τεκμαρτού εισοδήματος, η φορολόγηση δηλαδή για εισόδημα που δεν έχει αποκτηθεί, οδηγεί σε σημαντική οικονομική επιβάρυνση μεγάλο τμήμα ελευθέρων επαγγελματιών, επιστημόνων και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, η οποία έρχεται να προστεθεί πολλαπλασιαστικά στα ήδη υπάρχοντα οικονομικά τους προβλήματα.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης, η Ομοσπονδία Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Αχαΐας, καλεί τα μέλη της στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που θα γίνει σήμερα στην πλατεία Συντάγματος.

Η μετάβαση από την Πάτρα θα γίνει με πούλμαν, τα οποία θα πληρωθούν από τη ΓΣΕΒΕΕ και αναχωρούν 9 το πρωί από το Παμπελοποννησιακό Στάδιο στην οδό Γιάννη Ρίτσου.

Η ΟΕΒΕΣΝΑ αναφέρει ότι η συμμετοχή όλων κρίνεται απαραίτητη, γιατί δεν υπάρχει άλλος δρόμος, παρά μόνο αυτός της δυναμικής αντίδρασης.