Νίκη για την Ελλάδα, νίκη για την Πάτρα! – Φωτογραφίες/Δηλώσεις/Μικρά-μικρά

Η ανανεωμένη Εθνική μας ομάδα πόλο των Γυναικών επέστρεψε στην Πάτρα με μια τεράστια νίκη στα πέναλτι επί της Ουγγαρίας, μετά από εκείνο το παιχνίδι του 2018 με τη Ρωσία.

Νίκη για την Ελλάδα, νίκη για την Πάτρα! - Φωτογραφίες/Δηλώσεις/Μικρά-μικρά Η Ελλάδα νίκησε την Ουγγαρία στα πέναλτι στο κολυμβητήριο «Α. Πεπανός» που ντύθηκε στα γαλανόλευκα

«Η Πάτρα έφερε γούρι στην Εθνική μας ομάδα! Και γι΄ αυτό θα ξανάρθουμε σύντομα εδώ!».

Στα λόγια αυτά του προέδρου της ΚΟΕ Κυριάκου Γιαννόπουλου αποτυπώνεται η πολυεπίπεδη επιτυχία, τόσο αγωνιστική, όσο και οργανωτική, του μεγάλου αγώνα Ελλάδα-Ουγγαρία που φιλοξένησε η πόλη μας στο κολυμβητήριο «Α. Πεπανός» για τα προκριματικά του Γουόρλντ Λιγκ του Γυναικείου πόλο. Φυσικά η μεγάλη νίκη της Εθνικής μας ομάδας πανηγυρίστηκε δεόντως από όλους τους φίλους του υγρού στίβου που βρέθηκαν στις κερκίδες του «Α. Πεπανός» και στήριξαν την ανανεωμένη Εθνική μας ομάδα απέναντι σε μια παραδοσιακή δύναμη του παγκοσμίου πόλο.

Οι κερκίδες της εγκατάστασης βάφτηκαν στα γαλανόλευκα από τους 350 θεατές που επιτρεπόταν να δώσουν «παρών», με τον αγώνα να αποτελεί το μεγάλο στοίχημα για την Πάτρα. Πολλά μπράβο αξίζουν στη ΝΕΠ και στην Επιτροπή Διοίκησης του ΠΕΑΚ για τις εξαιρετικές συνθήκες κάτω από τις οποίες διεξήχθη η αναμέτρηση! Τηρουμένων πάντοτε όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων στη μάχη κατά του Covid-19.

Διαιτητές: Νίκος Μπουδραμής (ΕΛΛΑΔΑ)-Φρανκ Ομε (ΓΕΡΜΑΝΙΑ). Παρατηρητής Fina: Ρισάρ Παπαζιάν (ΓΑΛΛΙΑ). Τα 8λεπτα: 3-4, 1-2, 4-2, 3-3.

ΕΛΛΑΔΑ (Αλεξία Καμμένου): Σταματοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου 5, Χυδηριώτη, Τριχά 2, Γιαννοπούλου, Ξενάκη 3, Μπενέκου, Πάτρα 1, Σιούτη, Βασιλική Πλευρίτου 2, Κοντογιάννη 1, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Σωτηρέλη.

ΟΥΓΓΑΡΙΑ (Ατίλα Μπίρο): Κις, Φάργκας 1, Ζέγκεντι 2, Πόζε 1, Πάρκες 1, Μάτε 1, Κούνα 1, Λεϊμέτερ 1, Ντόμσοντι, Φάραγκο 3, Γκάρντα 3, Μάγκιαρι.

Οι 13άδες των δυο ομάδων:

ΕΛΛΑΔΑ (Αλεξία Καμμένου): Ιωάννα Σταματοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου (αρχηγός), Ιωάννα Χυδηριώτη, Φωτεινή Τριχά, Αθηνά Γιαννοπούλου, Ελένη Ξενάκη, Αλκηστη Μπενέκου, Μαρία Πάτρα, Χριστίνα Σιούτη, Βασιλική Πλευρίτου, Τίνα Κοντογιάννη, Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη  Ελένη Σωτηρέλη.

ΟΥΓΓΑΡΙΑ (Αττίλα Μπίρο): Κλαούντια Κις, Ντόροθι Σίλαζι, Ταμάρα Φάρκας, Πάννι Σέγκεντ, Πάννα Πόκζε, Ρεμπέκα Γκρέης Πάρκες, Σουζάνα Μάτε, Σόνια Κούνα, Ντόρα Λέιμετερ, Ντάλμα Ντόμσοντι, Κριστίνα Φάραγκο, Κριστίνα Γκάρντα (αρχηγός), Αλντα Μάνον Μαγκιάρι.

Νίκη για την Ελλάδα, νίκη για την Πάτρα! - Φωτογραφίες/Δηλώσεις/Μικρά-μικρά Νίκη για την Ελλάδα, νίκη για την Πάτρα! - Φωτογραφίες/Δηλώσεις/Μικρά-μικρά

ΟΙ ΔΙΑΚΥΜΑΝΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Α΄ 8λεπτο: Η Εθνική μας ξεκίνησε με Σταματοπούλου, Ελ. Πλευρίτου, Β. Πλευρίτου, Ξενάκη, Χυδιριώτη, Σιούτη και Κοντογιάννη. Την πρώτη σέντρα πήραν οι φιλοξενούμενες. Αποβολή για την Ουγγαρία (Φάρκας), αλλά 0/1 στον παίκτη παραπάνω από την Χυδιριώτη. ΓΚΟΛ: Η Ουγγαρία 0-1 στο 6:44 με πέναλτι της Γκάρντα. Αποβολή η Κοντογιάννη. ΓΚΟΛ: Η Ουγγαρία 0-2 στο 5:42 με γκολ στον π/π της Φάραγκο. Αποβολή της Μάτε. ΓΚΟΛ: Η Ελλάδα μειώνει σε 1-2 στο 4:17 με την Ξενάκη σε π/π. Δεύτερη αποβολή για την Κοντογιάννη, αλλά άστοχη η Ουγγαρία. Δεύτερη αποβολή για την Φάρκας. ΓΚΟΛ: Η Ελευθερία Πλευρίτου γκολάρα και 2-2 στον π/π στο 2:32. ΓΚΟΛ: Η Πάρκες από θέση φουνταριστού το 2-3 στο 2:12. Αποβολή της Φάραγκο. ΓΚΟΛ: Η Πάτρα ισοφαρίζει σε 3-3 στο 0:48 σε π/π. Αποβολή για την Σιούτη. ΓΚΟΛ: Η Ζέγκεντι το 3-4 στο 0:15 σε π/π. Η Ελλάδα είχε δοκάρι στο φινάλε. ΣΚΟΡ: 3-4.

Νίκη για την Ελλάδα, νίκη για την Πάτρα! - Φωτογραφίες/Δηλώσεις/Μικρά-μικρά Νίκη για την Ελλάδα, νίκη για την Πάτρα! - Φωτογραφίες/Δηλώσεις/Μικρά-μικρά

Β΄ 8λεπτο: Οι Ουγγαρέζες πήραν την σέντρα. Δεύτερη αποβολή για την Φάραγκο. ΓΚΟΛ: Η Τριχά ισοφαρίζει στο 6:47 σε 4-4 σε π/π. ΓΚΟΛ: Η Πότσε το 4-5 στο 6:13 στην εκπνοή του χρόνου επίθεσης. Αποβολή για την Ζέγκεντι. Αποβολή για την Πάτρα. ΓΚΟΛ: Η Κούνα το 4-6 στο 2:41 σε π/π. Ταυτόχρονη αποβολή για Ξενάκη και Πάρκες. Δεύτερη αποβολή για την Πάτρα. ΣΚΟΡ: 4-6.

Νίκη για την Ελλάδα, νίκη για την Πάτρα! - Φωτογραφίες/Δηλώσεις/Μικρά-μικρά Νίκη για την Ελλάδα, νίκη για την Πάτρα! - Φωτογραφίες/Δηλώσεις/Μικρά-μικρά

Γ΄ 8λεπτο: Η Ουγγαρία πήρε την σέντρα. Αποβολή η Τριχά, άστοχες οι φιλοξενούμενες σε π/π. ΓΚΟΛ: Η Ελευθερία Πλευρίτου μείωσε σε 5-6 στο 4:28. Αποβολή η Γιαννοπούλου. ΓΚΟΛ: Η Γκάρντα πέτυχε το 5-7 στο 3:42. Δεύτερη αποβολή για τη Μάτε. ΓΚΟΛ: Η Ξενάκη πέτυχε το 6-7 στο 3:30 σε π/π/. Αποβολή η Β. Πλευρίτου, άστοχες οι Ουγγαρέζες. Αποβολή η Γκάρντα. ΓΚΟΛ: Τρίτο γκολ για την Ελευθερία Πλευρίτου στο 1:55 με πέναλτι και 7-7. Δεύτερη αποβολή για την Β. Πλευρίτου. ΓΚΟΛ: Η Φάρκας το 7-8 στο 1:23, κίτρινη κάρτα στην Αλεξία Καμμένου για διαμαρτυρία. ΓΚΟΛ: Τρίτο γκολ για την Ξενάκη στο 1:03 και 8-8, η Εθνική μας είναι πολύ δυνατή! ΣΚΟΡ: 8-8.

Νίκη για την Ελλάδα, νίκη για την Πάτρα! - Φωτογραφίες/Δηλώσεις/Μικρά-μικρά Νίκη για την Ελλάδα, νίκη για την Πάτρα! - Φωτογραφίες/Δηλώσεις/Μικρά-μικρά

Δ΄ 8λεπτο: Η Ελλάδα κερδίζει αυτήν την φορά το σπριντ. ΓΚΟΛ: Η Μυριοκεφαλιτάκη γκολάρα στο 6:04 και 9-8. Η Ελευθερία Πλευρίτου αποβολή. ΓΚΟΛ: Η Λέιμετερ το 9-9 στο 4:54 μετά από αποβολή της τερματοφύλακάς μας Σταματοπούλου σε φαλτσοσφύριγμα του Γερμανού ρέφερι. ΓΚΟΛ: Τέταρτο γκολ για την Ελευθερία Πλευρίτου και 10-9 στο 4:28 . Τρίτη αποβολή για την Χυδιριώτη. ΓΚΟΛ: Τρίτο γκολ για την Φάραγκο στο 3:50 σε π/π και 10-10. ΓΚΟΛ: Η Βασιλική Πλευρίτου το 11-10 στο 3:27. Δεύτερη αποβολή για την Ελευθερία Πλευρίτου. Καλή άμυνα η Εθνική μας με την συμπλήρωση του τελευταίου λεπτού του αγώνα και επίθεση για τις διεθνείς μας. ΓΚΟΛ: Η Ζέγκεντι το 11-11 με την εκπνοή. ΣΚΟΡ: 11-11.

ΠΕΝΑΛΤΙ

Χ: Αστοχη Λέιμετερ 11-11

ΓΚΟΛ: Ελευθερία Πλευρίτου 12-11

ΓΚΟΛ: Γκάρντα 12-12

Χ: Ξενάκη 12-12

ΓΚΟΛ: Μάτε 12-13

ΓΚΟΛ: Βασιλική Πλευρίτου 13-13

Χ: Φάρκας 13-13 το έβγαλε η Σταματοπούλου

ΓΚΟΛ: Τριχά 14-13

ΓΚΟΛ: Φάραγκο 14-14

ΓΚΟΛ: Κοντογιάννη 15-14

MVP: Η Φωτεινή Τριχά αναδείχθηκε πολυτιμότερη παίκτρια

ΤΙ ΔΗΛΩΣΑΝ ΜΠΙΡΟ ΚΑΙ ΚΑΜΜΕΝΟΥ 

Μετά τη λήξη της αναμέτρησης ο προπονητής της Εθνικής Ουγγαρίας Ατίλα Μπίρο δήλωσε τα εξής: «Συγχαρητήρια στην ελληνική ομάδα, έπαιξε πολύ καλά και πήρε τη νίκη. Ευχαριστούμε την Πάτρα και τους διοργανωτές για την εξαιρετική φιλοξενία. Εμείς κάναμε κάποια λάθη στο τέλος, το παιχνίδι πήγε στα πέναλτι κι εκεί νίκησε η Ελλάδα».

Η προπονήτρια της Εθνικής μας ομάδας, Αλεξία Καμμένου που ανεπίσημα εκανε παράπονα για τις υπερβολικές αποβολές που χρεώθηκε το αντιπροσωπευτικό ας συγκρότημα, δήλωσε τα εξής: «Είμαστε μια νέα ομάδα, με αρκετές νεαρές παίκτριες και επιχειρούμε ένα καινούργιο ξεκίνημα. Είναι σημαντικό που στο πρώτο μας παιχνίδι πήραμε τη νίκη. Ευχαριστούμε την πόλη της Πάτρας για την καταπληκτική φιλοξενία».

Νίκη για την Ελλάδα, νίκη για την Πάτρα! - Φωτογραφίες/Δηλώσεις/Μικρά-μικρά Νίκη για την Ελλάδα, νίκη για την Πάτρα! - Φωτογραφίες/Δηλώσεις/Μικρά-μικρά

ΜΙΚΡΑ-ΜΙΚΡΑ

* Από νωρίς στο κολυμβητήριο «Α. Πεπανός» ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Κυριάκος Γιαννόπουλος, μαζί με τον Γιάννη Γιαννουρή, τπν Γιώργο Χριστοφοράτο, τον Τάσο Παπαναστασίου και τον Νίκο Φιλόπουλο, με τους ανθρώπους της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας να βρίσκονται σε συνεχή συνεργασία με τη διοργανώτρια ΝΕΠ και την Επιτροπή Διοίκησης του ΠΕΑΚ.

* Η θερμοκρασία στην κεντρική δεξαμενή του κολυμβητηρίου «Α. Πεπανός» είναι 27 βαθμοί Κελσίου, χάρη στις προσπάθειες των ανθρώπων του ΠΕΑΚ σε μια εξαιρετική δύσκολη συγκυρία λόγω του χιονιά που επικρατεί στην χώρα μας.

* Πριν από την έναρξη της αναμέτρησης η ΚΟΕ, διά του προέδρου της Κυριάκου Γιαννόπουλου, τίμησε τον πρόεδρο της Επιτροπής Διοίκησης του ΠΕΑΚ Νικο Παπαδημάτο και τον πρόεδρο της ΝΕΠ Μανώλη Τσουραμάνη για την συμβολή τους στη διεξαγωγή του μεγάλου αγώνα στην Πάτρα.

Νίκη για την Ελλάδα, νίκη για την Πάτρα! - Φωτογραφίες/Δηλώσεις/Μικρά-μικρά Νίκη για την Ελλάδα, νίκη για την Πάτρα! - Φωτογραφίες/Δηλώσεις/Μικρά-μικρά

* Στο κολυμβητήριο «Α. Πεπανός» βρίσκονται ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, η βουλευτής Αχαϊας της Νέας Δημοκρατίας Χριστίνα Αλεξοπούλου, ο πρόεδρος του ΝΟΠ, Γιώργος Μάνεσης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Προπονητών Υδατοσφαίρισης (ΣΕΠΥ), Λάμπρος Αναστασόπουλος, ο προπονητής-θρύλος του πόλο της Πάτρας Γιώργος Κακουλίδης, ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΠΗΝ Κυριάκος Κορτέσης, ο παλιός διεθνής διαιτητής πόλο Νίκος Βασιλείου, από τη ΝΕΠ οι Κώστας Σακκαλής, Μιχάλης Ξανθόπουλος, Δημήτρης Μπιτσάκος, Θανάσης Κοντάκος, σύσσωμη φυσικά η γυναικεία ομάδα πόλο της ΝΕΠ που παίζει στην Α1 Εθνική, από τον ΝΟΠ οι Βασίλης Λαμπάτος, Μάκης Γεωργαράς, από τον Νηρέα ο Χρήστος Σαλογιάννης, ο πρώην πρόεδρος του ΠΕΑΚ, Κώστας Κόντης, ο μάνατζερ της ομάδας μπάσκετ του Απόλλωνα, Κώστας Ρακιντζής, κ.ά.

Νίκη για την Ελλάδα, νίκη για την Πάτρα! - Φωτογραφίες/Δηλώσεις/Μικρά-μικρά Νίκη για την Ελλάδα, νίκη για την Πάτρα! - Φωτογραφίες/Δηλώσεις/Μικρά-μικρά Νίκη για την Ελλάδα, νίκη για την Πάτρα! - Φωτογραφίες/Δηλώσεις/Μικρά-μικρά Νίκη για την Ελλάδα, νίκη για την Πάτρα! - Φωτογραφίες/Δηλώσεις/Μικρά-μικρά

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Ειδήσεις από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ