«Ελλάς το μεγαλείο σου»… στην Πάτρα: 16 έτη για αποζημίωση ιδιοκτήτη οικοπέδου – Ο Δήμος στα γρανάζια της γραφειοκρατίας

Πολίτης περιμένει στην ουρά, προκειμένου να αποζημιωθεί για τη «χαμένη» περιουσία του. Βρίσκεται ένα βήμα πριν την προσφυγή στη δικαιοσύνη για να πληρωθεί.

«Ελλάς το μεγαλείο σου»... στην Πάτρα: 16 έτη για αποζημίωση ιδιοκτήτη οικοπέδου - Ο Δήμος στα γρανάζια της γραφειοκρατίας Δεκάδες περιπτώσεις απαλλοτριωμένων ακινήτων παραμένουν σήμερα σε εκκρεμότητα από τον Δήμο Πατρέων

Στα γρανάζια της δημοτικής γραφειοκρατίας έχει μπλέξει ένας ακόμα πολίτης της Πάτρας, που περιμένει στην ουρά για να αποζημιωθεί για την απαλλοτριωμένη περιουσία του. Η περίπτωση του Νίκου Κορδαλή που απευθύνθηκε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» για να διαμαρτυρηθεί, έχει ξεπεράσει τα όρια της υπομονής και ο ίδιος βρίσκεται πλέον ένα βήμα πριν την προσφυγή στη δικαιοσύνη, για να πληρωθεί χρηματικό ποσό που του οφείλει ο Δήμος για απαλλοτρίωση οικοπέδου του στην περιοχή Μπεγουλάκι–Μακρυγιάννη με σκοπό την ανέγερση πνευματικού κέντρου. Ο ίδιος υπολογίζει σε 288.000 ευρώ την οφειλή με βάση την αντικειμενική αξία της περιοχής.

Ο Δήμος αναγνωρίζει την υποχρέωση, αλλά, του ζητά να κάνει αίτηση και να προσκομίσει μια στοίβα εγγράφων, πολλά από τα οποία τα διαθέτει η… δική του υπηρεσία.

Η ιστορία ξεκινά το 1997, όταν ο Δήμος απαλλοτρίωσε ως εισφορά σε γη ποσοστό 63,82% του οικοπέδου, δηλαδή 1.058,8 τ.μ. Τα υπόλοιπα 601,7 τ.μ. έμειναν στον κ. Κορδαλή. Οχι όμως για πολύ, γιατί το 2007 ο Δήμος πήρε και το υπόλοιπο του οικοπέδου λόγω επιπλέον ρυμοτομίας.

Ομως, από τότε μέχρι και σήμερα, δηλαδή μετά από 16 χρόνια, ο κ. Κορδαλής δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ ως αποζημίωση, για την ολική εισφορά της περιουσίας του, για το πολεοδομικό σχέδιο της περιοχής.

Το εντυπωσιακό είναι ότι η Διεύθυνση Πολεοδομικού και Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού, απαντώντας σε εξώδικη διαμαρτυρία του δικηγόρου Γιώργου Καμποσιώρα, αναγνωρίζει ότι ο ιδιοκτήτης έχει καταβάλλει επιπλέον εισφορά σε χρήμα, για 1268,8 τετραγωνικά μέτρα και ότι δικαιούται αποζημίωση, λόγω επιπλέον ρυμοτομίας από εκείνη που αντιστοιχεί στην εισφορά γης, για εδαφικό τμήμα εμβαδού 601,7 τετραγωνικών μέτρων.

Η υπηρεσία όμως, για να προχωρήσει τις διαδικασίες καταχώρησης της πράξης στο κτηματολόγιο και να γίνει η πληρωμή του, του ζητά να καταθέσει αίτηση και να τρέξει να βρει και να προσκομίσει πλήθος εγγράφων που διαθέτει η ίδια η υπηρεσία.

Και σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω, η διευθύντρια διαχείρισης προσόδων και δημοτικής περιουσίας, ζητά ενημέρωση για την ύπαρξη βεβαιωμένων οφειλών.

Η «Π» απευθύνθηκε στην αρμόδια αντιδήμαρχο Πολεοδομικού και Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού Τασία Τογιοπούλου, η οποία λόγω φόρτου εργασίας δεσμεύθηκε να απαντήσει σήμερα.

Google News Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καζίνο Ρίου: «Σημαδεμένη τράπουλα» - Ο κόμπος στο χτένι για τον Κ. Πηλαδάκη
Πάτρα: Εορτασμός του Προστάτη του Συλλόγου Νεομάρτυρα Αγίου Νικολάου Καρπενησιώτη
Πάτρα: Μαρτυρία... ζωής από νεαρό ποδηλάτη - Ο Χρ. Παππάς διδάσκει με το παράδειγμά του
Πάτρα: Σκηνές επιστημονικής φαντασίας... για σκόνη - Πρωτοφανής επιχείρηση Πυροσβεστικής - Αστυνομίας