Ελληνική Αστυνομία: Οδηγός διαχείρισης περιστατικών βίας σε βάρος ΛΟΑΤΚΙ+ -Δέσμευση για την προάσπιση των δικαιωμάτων τους

Τι αναφέρεται σε σε ανακοίνωση στο Facebook.

Ελληνική Αστυνομία: Οδηγός διαχείρισης περιστατικών βίας σε βάρος ΛΟΑΤΚΙ+ -Δέσμευση για την προάσπιση των δικαιωμάτων τους

Η Ελληνική Αστυνομία εξέδωσε για πρώτη φορά στα χρονικά αναλυτικό οδηγό αντιμετώπισης και διαχείρισης περιστατικών βίας σε βάρος ΛΟΑΤΚΙ+ πολιτών.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση στο Facebook, με τον οδηγό αυτό, υπό τύπον διαταγής, για πρώτη φορά το σύνολο του Αστυνομικού προσωπικού όλων των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας οφείλει να ενημερωθεί ενυπόγραφα για το νομικό πλαίσιο προστασίας των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων και δεσμεύεται για την προάσπισή τους από το Ρατσισμό και τις Διακρίσεις κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Η Δράση Αστυνομικών για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου εκφράζει την ικανοποίησή της και χαιρετίζει την έκδοση του οδηγού αυτού, ο οποίος στηρίζεται στο πλαίσιο του αντίστοιχου οδηγού του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Εθνικής Στρατηγικής για την Ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων στην Ελλάδα.

Ο οδηγός είναι εμπεριστατωμένος και παραθέτει το νομικό πλαίσιο σεβασμού και προστασίας των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων και κατόπιν αναλύει τους όρους που απαιτείται να γνωρίζει ένας Αστυνομικός. Τέλος, παραθέτει λίστα με όλα τα στοιχεία που βοηθούν στην διερεύνηση του ρατσιστικού κινήτρου ενός εγκλήματος μίσους στο πεδίο.

Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι πέρα από την ανάλυση των δεικτών προκατάληψης που βοηθούν στην διερεύνηση του ρατσιστικού κινήτρου, στον οδηγό γίνεται αναφορά για τα εγκλήματα μισούς σε βάρος ατόμων που συνδέονται με τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα, όπως οι υπερασπιστές Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, καθώς και σε βάρος ατόμων ή της πραγμάτων που αυθαίρετα συνδέονται με τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα λόγω νομιζόμενων χαρακτηριστικών.

Η συμβολή της Δράσης Αστυνομικών για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου στην προάσπιση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων από την Ελληνική Αστυνομία υπήρξε καθοριστική, αφού για πρώτη φορά το 2017 άνοιξε η συζήτηση για αυτά τα θέματα στην Ελληνική Αστυνομία και μέσα από το έργο, μεταξύ πολλών άλλων, φτάσαμε σήμερα και στην έκδοση του οδηγού αυτού.

Ο οδηγός συμπεριλαμβανόταν στις προτάσεις της Ελληνικής Αστυνομίας και υιοθετήθηκε από την επιτροπή για την σύνταξη της Εθνικής Στρατηγικής για την Ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων και ως εκ τούτου από την ίδια την Ελληνική Αστυνομία.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ