Ελληνικό: Αυτά είναι τα έργα που τρέχουν – ΦΩΤΟ

Οι εργασίες ξεκίνησαν τον Μάιο του 2022 και αναμένεται να ολοκληρωθούν το 2025.

ελληνικό

Με ταχείς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες στο Ελληνικό, της μεγαλύτερης ιδιωτικής επένδυσης στην Ελλάδα, ύψους 8 δισ. ευρώ.

Τα projects που βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή την στιγμή από την LAMDA Development αφορούν την υπογειοποίηση της Λεωφόρου Ποσειδώνος, τον Riviera Tower, το Ellinikon Commercial Hub, καθώς και σημαντικά έργα υποδομών.

Υπογειοποίηση της Λεωφόρου Ποσειδώνος

Το υπογειοποιημένο τμήμα της Λεωφόρου Ποσειδώνος θα έχει μήκος 1,3 χιλιόμετρα, θα εκτείνεται από την παραλία του Αλίμου έως τη Μαρίνα του Αγίου Κοσμά, θα αποτελείται από 6 λωρίδες κυκλοφορίας – τρεις σε κάθε ρεύμα- και θα συμβάλλει στη μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης με την κατάργηση έξι φωτεινών σηματοδοτών.

Οι εργασίες ξεκίνησαν τον Μάιο του 2022 και αναμένεται να ολοκληρωθούν το 2025.

ελληνικό

Το τρίτο τρίμηνο του 2023 τα έργα προχώρησαν με ταχείς ρυθμούς. Το 70% των εκσκαφών, το 45% της σκυροδέτησης πλάκας βάσης, καθώς και 7.400 m3 σκυροδέτησης τοιχωμάτων ολοκληρώθηκαν, ενώ η κατασκευή οροφής της σήραγγας συνεχίζεται.

Riviera Tower

Οι κατασκευαστικές εργασίες ξεκίνησαν τον Αύγουστο του 2022, με μία νέα μέθοδο εκσκαφής και εξομάλυνσης του εδάφους και αναμένεται να ολοκληρωθούν το πρώτο εξάμηνο του 2026. Τον Δεκέμβριο ξεκίνησε η θεμελίωση του κτιρίου που αποτελείται από 300 πασσάλους, με περίμετρο 1 έως 1,5 μέτρα, ενώ τον Φεβρουάριο του 2023 δημιουργήθηκε ένας διαφραγματικός τοίχος με αντιπλημμυρική λειτουργία, περίμετρο 520 και βάθος 15 μέτρα.

Riviera Tower/LAMDA Development

Riviera Tower/LAMDA Development

Μόλις ολοκληρωθεί η κατασκευή, θα πρόκειται για τον υψηλότερο «πράσινο» ουρανοξύστης της Μεσογείου με ύψος 200 μέτρα και 169 διαμερίσματα σε ένα σύνολο 50 ορόφων.

Κατά την διάρκεια του γ’ τριμήνου, η αποκάλυψη 116 πασσάλων, καθώς και η τοποθέτηση του σιδηρού οπλισμού της θεμελίωσης, έφεραν τον Riviera Tower ένα βήμα πιο κοντά στην ολοκλήρωσή του. Μέχρι το τέλος του έτους, οι δύο πρώτοι όροφοι θα είναι ορατοί από τη Λ. Ποσειδώνος.

The Ellinikon Commercial Hub

Το The Ellinikon Commercial Hub θα είναι το μεγαλύτερο εμπορικό συγκρότημα της χώρας, καθώς και ένα από τα μεγαλύτερα στη Νότια Ευρώπη και θα αποτελείται από το Vouliagmenis Mall, το Retail Park, το Mixed Use Tower και τα Γραφεία.

Οι εργασίες για το Commercial Hub ξεκινησαν το καλοκαίρι του 2023.
Η έκταση 122.231 τ.μ. θα περιλαμβάνειβιτρίνες καταστημάτων συνολικού μήκους 7 χιλιομέτρων, 4.500 φωτοβολταϊκά πάνελ σε συνολική έκταση 11.600 τ.μ., πλατείες και χώρους πρασίνου.

Έργα υποδομών

Τα έργα υποδομών περιλαμβάνουν αντιπλημμυρικά έργα, όπως την οριοθέτηση του ρέματος Τραχώνων και την απελευθέρωση της κοίτης του, με στόχο την αναζωογόνηση του οικοσυστήματος και την δημιουργία μιας πράσινης περιοχής αναψυχής.

Οι εργασίες στο The Ellinikon προχώρησαν σημαντικά κατά την διάρκεια του γ’ τριμήνου. Από τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, ολοκληρώθηκαν το 60% των εκσκαφών στο Ρέμα Τραχώνων, το 65% στο Ρέμα Αεροδρομίου, καθώς και το 40% των εκσκαφών για την κατασκευή δρόμων στο παραλιακό μέτωπο.

 Riviera Galleria

Riviera Galleria

Μέχρι το τέλος του 2023 θα έχει επιλεχθεί ο ανάδοχος και στις αρχές του 2024 θα ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής του Riviera Galleria, σύμφωνα με τον CEO της LAMDA Development Οδυσσέα Αθανασίου.

Tην σχεδίαση του νέου υπερσύγχρονου mall στην περιοχή της Μαρίνας του Αγίου Κοσμά έχει αναλάβει ο διεθνώς αναγνωρισμένος και βραβευμένος Ιάπωνας αρχιτέκτονας Kengo Kuma, εμπνευσμένος από τα κύματα και την κίνησή τους.

ελληνικό

Κέντρο φροντίδας για ΑμεΑ στο Ελληνικό

Πρόσφατα ολοκληρώθηκε η κατασκευή του Κέντρου Φροντίδας για ΑμεΑ.Το κέντρο, το πρώτο κτιριακό έργο που ολοκληρώθηκε πλήρως στο πλαίσιο της ανάπλασης του Ελληνικού, σε διάστημα ενός έτους, αποτελείται από τέσσερα πρότυπα κτήρια, συνολικού εμβαδού 11.500 τετραγωνικών μέτρων και κατασκευάστηκε σε δενδρόφυτη περιοχή έκτασης επτά στρεμμάτων.

Σύμφωνα με το ifimerida, το συγκρότημα, δωρεά ύψους 15 εκατομμυρίων της Lamda Development, θα αποτελέσει το νέο σπίτι για την Αμυμώνη, τον Ερμή, τη ΝΙΚΗ-Victor Artant και τον Σύλλογο για Άτομα με Σκλήρυνση κατά Πλάκας, τέσσερα σωματεία που μέχρι πρότινος στεγάζονταν σε εγκαταστάσεις που χρονολογούνται από το 1970.