ΕΛΠΕ: συμφωνία με την ExxonMobil για τις έρευνες Δυτικά και Νοτιοδυτικά της Κρήτης
Στις περιοχές έρευνας εκκρεμεί η πραγματοποίηση σεισμικών ερευνών που θα δώσουν μια πρώτη εικόνα για την ύπαρξη υδρογονανθράκων.
Η ExxonMobil απέκτησε την πλειοψηφία των δικαιωμάτων έρευνας υδρογονανθράκων στις περιοχές Δυτικά και Νοτιοδυτικά της Κρήτης, ύστερα από την αποχώρηση της γαλλικής ΤotalEnergies, όπως γνωστοποίησαν σήμερα τα Ελληνικά Πετρέλαια στο Χρηματιστήριο.
Υπενθυμίζεται ότι στις ερευνητικές Κοινοπραξίες στις δύο περιοχές μετείχαν αρχικά οι ExxonMobil και ΤotalEnergies με ποσοστό από 40% και τα Ελληνικά Πετρέλαια με το υπόλοιπο 20%.
Μετά την αποχώρηση της γαλλικής εταιρείας και τη συμφωνία ExxonMobil – ΕΛΠΕ που γνωστοποιήθηκε σήμερα, τα μερίδια διαμορφώνονται αντίστοιχα σε 70 % για την ExxonMobil, η οποία θα αναλάβει και τα καθήκοντα του Εντολοδόχου που κατείχε η ΤotalEnergies και 30 % για τα ΕΛΠΕ, μέσω των θυγατρικών που έχει συστήσει για τις έρευνες στις δύο περιοχές.
Στις περιοχές έρευνας εκκρεμεί η πραγματοποίηση σεισμικών ερευνών που θα δώσουν μια πρώτη εικόνα για την ύπαρξη υδρογονανθράκων. Πρόκειται για περιοχές έκτασης 20,058.4 τετρ.χλμ (Δυτικά της Κρήτης) και 19,868.37 τετρ.χλμ (Νοτιοδυτικά της Κρήτης). Και στις δύο περιοχές είχε γίνει μια πρώτη σειρά σεισμικών ερευνών το 2012.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Το μεγάλο reset του Xbox με 268 απολύσεις και μεγάλες ανατροπές
«Βραδιά του Ερευνητή 2026» στο Πανεπιστήμιο Πατρών
ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν οι ανασυνταγμένοι πίνακες κατάταξης για τις 24 θέσεις ΣΟΧ1/2026
Η Samsung ετοιμάζει Galaxy Buds που φοριούνται σαν κόσμημα στο αυτί
Στην Πάτρα η ημερίδα του Ελληνικού Ινστιτούτου Εξυπηρέτησης Πελατών ΦΩΤΟ
