«Ελπίδα»: Πού έδειξε -16,5 βαθμούς Κελσίου; – Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία
Πολικές θερμοκρασίες επικράτησαν σήμερα το πρωί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά της χώρας λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίδας».
Η θερμοκρασία έπεσε σε αρκετές περιοχές κάτω από τους -14 βαθμούς Κελσίου και με την απόλυτη ελάχιστη θερμοκρασία να καταγράφεται στον Νέο Καύκασο Φλώρινας με -16,5 °C.
Σύμφωνα με το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr οι χαμηλότερες θερμοκρασίες κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης καταγράφηκαν σε:
- Νέο Καύκασο Φλώρινας με -16,5 °C
- Άγιο Παύλο Ημαθίας -15,2 °C
- Νευροκόπι -15°C,
- Περτούλι Τρικάλων -14,3°C,
- Άγιο Δημήτριο Ολύμπου -14,2°C,
- Βαρικό Φλώρινας -14,2°C και
- Βωβούσα Ιωαννίνων -14°C.
Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία
Με ήπιες καιρικές συνθήκες έχει ξεκινήσει ο καιρός στη χώρα μας την Τρίτη 25 Ιανουαρίου, όμως οι χιονοπτώσεις και γενικότερα η κακοκαιρία θα επιμείνουν προς τα ανατολικά και νότια τμήματα. Όπως φαίνεται και στον μετεωρολογικό δορυφόρο, το βαρομετρικό χαμηλό έχει περάσει μέσα στο Αιγαίο και κατευθύνεται νοτιότερα της Ρόδου και έτσι η κακοκαιρία θα επηρεάζει τις επόμενες ώρες τα ανατολικά και νότια τμήματα της ηπειρωτικής χώρας, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα αλλά και την Κρήτη.
Όσο περνά όμως η ώρα, τα φαινόμενα θα περιορίζονται προς τη Νότια Εύβοια, αλλά και προς την Κρήτη, η οποία αναμένεται να παραμείνει σε κλοιό κακοκαιρίας μέχρι και το μεσημέρι της Τετάρτης.
Ωστόσο, οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες θα παραμείνουν και τις επόμενες ημέρες σε πολλές περιοχές της χώρας. Μάλιστα, ο υδράργυρος τις πρώτες πρωινές ώρες, σε περιοχές που έχει πέσει μεγάλη ποσότητα χιονιού θα βρίσκεται υπό το μηδέν. Έτσι ο παγετός θα παραμείνει για μερικά ακόμα 24ωρα.
Ο καιρός αναμένεται να βελτιωθεί αισθητά από την Πέμπτη αλλά κυρίως από το Σαββατοκύριακο που έρχεται. Δεν αποκλείεται μάλιστα ο υδράργυρος να προσεγγίσει μετά την Παρασκευή τους 14 – 15 βαθμούς Κελσίου αργά το μεσημέρι.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Γιατί δυσκολευόμαστε να κοιμηθούμε σε ξένο κρεβάτι – Τι αποκαλύπτει η επιστήμη για τον εγκέφαλο
Πως να φτιάξεις την ανάλυση και να μεγεθύνεις τις παλιές σου φωτογραφίες με AI
Στην Αγία Βαρβάρα τα 200 χρόνια από τη Μάχη στο Καστράκι ΦΩΤΟ
Αυτά είναι τα 6 φυτά που μπορείτε να φυτέψετε τον Αύγουστο
Avengers: Doomsday – «Η κόλαση λογοδοτεί σε εμένα» το νέο trailer αποκαλύπτει ένα νέο έπος
Μαύρη τρύπα: Δεν «καταπίνει» μόνο – Έκρηξη ενέργειας σε απόσταση εκατοντάδων χιλιάδων ετών φωτός ΒΙΝΤΕΟ
Καθαρίστε φρούτα και λαχανικά όπως οι γιαγιάδες: Το κόλπο των 20 λεπτών που απομακρύνει έως 98% των βακτηρίων
Gemini 3.7 Flash: Η Google ανεβάζει ταχύτητα στον ανταγωνισμό της AI

