«Εμείς δεν είμαστε Πατρινοί; Δηλαδή, μόνο το κέντρο είναι Πάτρα;» – Καταγγελίες κατοίκων της Αγυιάς στην «Π» για φίδια και τρωκτικά

«Εχουμε ζητήσει από τον Δήμο Πατρέων να παρέμβει και μας στέλνουν… από τον Αννα στον Καϊάφα»

Αγυιά

Αποδέκτης έντονων παραπόνων έγινε η εφημερίδα «Πελοπόννησος» με αφορμή την κατάσταση στην οποία βρίσκεται οικόπεδο που ανήκει στον Δήμο Πατρέων στη συμβολή των οδών Αισχύλου και Τυπάλδου στην Αγυιά.

Κάτοικοι της περιοχής διαμαρτυρήθηκαν έντονα για την πυκνή βλάστηση που παρατηρείται στον εν λόγω χώρο και μάλιστα, υπήρξε και καταγγελία για το ότι στο σημείο «έχουν εντοπιστεί φίδια και μεγάλα ποντίκια». Βρεθήκαμε αμέσως στο συγκεκριμένο οικόπεδο και διαπιστώσαμε ότι τα πράγματα έχουν ακριβώς έτσι όπως μας τα περιέγραψαν οι κάτοικοι της περιοχής, με τους οποίους είχαμε την ευκαιρία να τα πούμε και από κοντά.

Οπως μας είπε ο κ. Δ. «ένα τσιγάρο να ρίξει κάποιος στο οικόπεδο και δεν θέλει πολύ να γίνει το κακό», «Είναι πονηρές ημέρες και δεν θέλουμε εξαιτίας της αβλεψίας κάποιων, να γίνουμε παρανάλωμα του πυρός».

Ο κ. Κώστας έδωσε και μια ακόμη διάσταση του προβλήματος. «Ξέρετε ποιο είναι το πιο εξωφρενικό από όλα; Οτι έχουμε ζητήσει επανειλημμένα από τον Δήμο Πατρέων να παρέμβει, έτσι ώστε να δώσει λύση στο πρόβλημα. Πόση ώρα θα κάνουν να κόψουν τα χόρτα;

Δυστυχώς, στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα. Δυο χρόνια τους ενοχλούμε, έχουμε πάρει και αριθμό πρωτοκόλλου, αλλά όλο κάτι γίνεται και αναβάλλεται ο καθαρισμός και μας στέλνουν από τον Αννα στον Καϊάφα. Κάντε κάτι, θα καούμε! Το οικόπεδο είναι κολλητά με τα σπίτια μας! Και τα χόρτα είναι ξερά!».

Αγυιά

Η φωτογραφία μιλάει από μόνη της

Η . Ευαγγελία, η οποία είναι εκείνη που εντόπισε τα ποντίκια και τα φίδια, έκανε τα δικά της παράπονα: «Οποιος έρθει να καθαρίσει -αν φυσικά έρθει ποτέ κάποιος- θα πρέπει να προσέξει, γιατί ο τόπος είναι γεμάτος με τρωκτικά, με ερπετά και με απορρίμματα ζώων. Το οικόπεδο είναι ακριβώς δίπλα στα σπίτια μας και μπορεί να δούμε τέτοια ζωάκια στην κουζίνα μας και στα μπαλκόνια μας. Επιτέλους, ας δώσουν μια λύση, δεν είμαστε πολίτες β΄ κατηγορίας. Τι σημαίνει ότι το οικόπεδο είναι στην Εξω Αγυιά; Εμείς δεν είμαστε Πατρινοί δηλαδή; Μας έχουν παρατήσει, ίσως γιατί εμείς είμαστε μακριά από το κέντρο που είναι η προτεραιότητά τους. Αν το οικόπεδο ήταν ιδιωτικό θα έτρεχαν αμέσως να επιβάλουν πρόστιμα και κυρώσεις. Οταν τα οικόπεδα είναι του κράτους ή των δήμων γιατί δεν υπάρχει η ίδια αντιμετώπιση; Γιατί πρέπει πάντα ο απλός πολίτης να πληρώνει τη λυπητερή;».

Αλλος κάτοικος, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, μας ενημέρωσε ότι «το συγκεκριμένο οικόπεδο είναι χαρακτηρισμένο για πλατεία, αλλά σιγά μην το δούμε ποτέ να γίνεται πλατεία!».

Από κατοίκους, τέλος, τέθηκε και το θέμα της λειτουργίας των υπηρεσιών του Δήμου Πατρέων που μεριμνούν για την κοπή των χορταριών: «Μας λένε συνέχεια από τη δημοτική αρχή ότι δεν επαρκεί το προσωπικό και ότι το υπάρχον προσωπικό καταπονείται και διάφορα τέτοια και ότι για όλα ευθύνονται οι εκάστοτε κυβερνήσεις της χώρας, η ΝΔ ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ που δεν κάνουν προσλήψεις. Ας το δεχθούμε αυτό. Οτι φταίνε όλοι οι άλλοι, εκτός από το ΚΚΕ. Η απορία μας, όμως, παραμένει: Το υπάρχον προσωπικό αξιοποιείται δημιουργικά; Υπάρχει οργάνωση και χρονοδιάγραμμα στις αρμόδιες υπηρεσίες; Αυτή είναι μια απορία που μας τρώει όλο αυτό το διάστημα που δεν καθαρίζουν το οικόπεδο δίπλα από τα σπίτια μας».