Εμβολιασμός: «Καμπανάκι» Τσιόδρα για τρεις περιφέρειες – Τι ισχύει στην Δυτική Ελλάδα

Η περιφέρεια που κατέχει τα πρωτεία στους εμβολιασμούς με την πρώτη δόση είναι τα Ιόνια Νησιά με 55% του πληθυσμού και ακολουθεί το Νότιο Αιγαίο με 52% και η Αττική με 51%. Η Δυτική Ελλάδα με ποσοστό 32% πλήρως εμβολιασμένων, βρίσκεται στις περιφέρειες στις οποίες τα ποσοστά εμβολιασμού είναι σε χαμηλό επίπεδο.

tsiodras

Διάχυτη ήταν η ανησυχία κατά τη διάρκεια της σημερινής σύσκεψης η οποία πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου για τον σχεδιασμό σχετικά με την πορεία του εμβολιασμού.

Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, παρουσίασε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης τους πίνακες με την εμβολιαστική κάλυψη ανά περιφέρεια και τόνισε ότι είναι παντού διαθέσιμα και εμβόλια και ραντεβού. Παράλληλα, ανέφερε πως το 56% των ενηλίκων έχει πια κάνει μία δόση, ενώ σχεδόν το 47% είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Σε απόλυτα νούμερα, πέντε εκατομμύρια συμπολίτες μας, καλώς εχόντων των πραγμάτων, σήμερα θα έχουν κάνει τουλάχιστον μία δόση.

Πρωταθλήτρια στους εμβολιασμούς η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Σύμφωνα με τον πίνακα που παρουσιάστηκε και αποτυπώνει την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα, στην Αττική έχει εμβολιαστεί το 51% του πληθυσμού με μία δόση, ενώ στην πρώτη θέση πανελλαδικά, καταγράφοντας το υψηλότερο ποσοστό κατοίκων που έχουν πλήρως εμβολιαστεί, είναι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, με ποσοστό 47% του πληθυσμού. Στη δεύτερη θέση με ποσοστό 44% είναι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

πινακας

Ο πίνακας με τα ποσοστά εμβολιασμών ανά Περιφέρεια

Προβληματισμός για την πορεία των εμβολιασμών στη Στερεά Ελλάδα

Οπως φαίνεται από τα στοιχεία, προβληματισμός υπάρχει για τη Στερεά Ελλάδα, καθώς η εν λόγω Περιφέρεια είναι ουραγός, αφού πλήρως έχει εμβολιαστεί μόνο το 31% του πληθυσμού. Η Δυτική Ελλάδα κυμαίνεται σε χαμηλό επίπεδο (32%) όπως επίσης και η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, το Βόρειο Αιγαίο, η Πελοπόννησος.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

βια
1627290055088
ΣΑΡΗΓΙΑΝΝΗΣ 2
seal