Εμβόλιο mRNA για τον έρπητα ζωστήρα από Pfizer και BioNTech
Οι κλινικές μελέτες αναμένεται να ξεκινήσουν το δεύτερο εξάμηνο του 2022 γι’ αυτή την ιδιαίτερα οδυνηρή για όσους την περνούν ασθένεια.
Για τρίτη φορά η Pfizer και η BioNTech συνεργάζονται για την παρασκευή ενός εμβολίου τεχνολογίας mRNA κατά του έρπητα ζωστήρα όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο Άλμπερτ Μπουρλά.
Οι κλινικές μελέτες αναμένεται να ξεκινήσουν το δεύτερο εξάμηνο του 2022 γι’ αυτή την ιδιαίτερα οδυνηρή για όσους την περνούν ασθένεια.
Ο έρπης ζωστήρ εμφανίζεται σε έναν στους 3 ανθρώπους στις ΗΠΑ.
Pfizer και BioNTech έχουν ήδη συνεργαστεί με επιτυχία για την παρασκευή του εμβολίου της γρίπης αλλά και της COVID-19.
Η Pfizer θα έχει το δικαίωμα να διανείμει το εμβόλιο σε όλο τον κόσμο εκτός από την Γερμανία, την Τουρκία και άλλες αναπτυσσόμενες χώρες όπου τα δικαιώματα έχει η BioNTech.
Ο έρπης ζωστήρας προκαλείται από τον ιό της ανεμοβλογιάς-ζωστήρα, δηλαδή τον ίδιο ιό που προκαλεί την ανεμοβλογιά. Αφότου περάσετε την ανεμεβλογιά, ο ιός βρίσκεται ανενεργός στο νευρικό ιστό κοντά στο νωτιαίο μυελό και τον εγκέφαλο. Χρόνια αργότερα, ο ιός μπορεί να επανενεργοποιηθεί ως έρπης ζωστήρας.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Η Achaia Clauss με Kαρναβαλικό φως πριν από 9 χρόνια ΦΩΤΟ
Καφές και χοληστερόλη: Ποιοι τύποι ανεβάζουν την «κακή» LDL και ποιοι είναι ασφαλείς
Έρευνα αποκάλυψε ότι τηλεοράσεις της LG κατέγραφαν ήχο ενώ ήταν κλειστές
Ο Σβόλης στο GNC 3on3 της Αγίου Νικολάου ΦΩΤΟ
Πώς να ντύσεις τα σχολικά βιβλία βήμα βήμα
