«Εναλλακτικό» τρένο Ζαχλωρού – Καλάβρυτα – Δήμος και Ξενοδόχοι με νέα πρόταση για επανεκκίνηση του Οδοντωτού

Η παρέμβαση προήλθε μετά το σταμάτημα της γραμμής του Οδοντωτού, λόγω ταράστιου όγκου φερτών υλικών από την κακοκαιρία, που κρατά ακόμα καθηλωμένο το ιστορικό τρένο.

τρένο Ο Θ. Παπαδόπουλος έθεσε το θέμα σε Χρ. Αλεξόπουλου και Π. Τερεζάκη

Πολλά θετικά σχόλια αποκόμισε η πρόταση – που έφερε στη δημοσιότητα η «Πελοπόννησος» – του πρόεδρου της Ενωσης Ξενοδόχων Καλαβρύτων, Κώστα Δαφαλιά, ο οποίος ζήτησε να παραχωρήσει ο ΟΣΕ ένα τρένο που θα ξεκινά από τα Καλάβρυτα και θα πηγαίνει μέχρι τη Ζαχλωρού.

Η παρέμβαση προήλθε μετά το σταμάτημα της γραμμής του Οδοντωτού, λόγω ταράστιου όγκου φερτών υλικών από την κακοκαιρία, που κρατά ακόμα καθηλωμένο το ιστορικό τρένο και μεταφέρθηκε από τον δήμαρχο Καλαβρύτων Θανάση Παπαδόπουλο στην πρόσφατη συνάντηση που είχε με την αχαιή υφυπουργό Μεταφορών Χριστίνα Αλεξόπουλου και τον πρόεδρο του ΟΣΕ Παναγιώτη Τερεζάκη.

Μιλώντας στην «Π» ο κ.Παπαδόπουλος και ερωτηθείς για το πού βρίσκεται το θέμα δήλωσε: «Κατέθεσα την πρόταση στην συνάντηση που είχα για τον Οδοντωτό, ώστε να έχουμε ένα τρένο που θα κάνει την διαδρομή Καλάβρυτα – Ζαχλωρού μετά τα όσα έχουν προκύψει με την κακοκαιρία. Το θέμα είναι περίπλοκο γιατί έχει να κάνει με την σύμβαση που έχει υπογράψει ο ΟΣΕ με την εταιρεία που διαχειρίζεται το τρένο. Από αυτή την σύμβαση είχαν εξαιρεθεί η γραμμή του Οδοντωτού στα Καλάβρυτα και η γραμμή στις Μηλιές Πηλίου. Αυτό που διαπίστωσα είναι ότι υπάρχουν γραφειοκρατικά θέματα, τα οποία πρέπει να ξεκαθαρίσουν ώστε να προχωρήσει το θέμα. Πάντως, αυτό πως σας λέω είναι ότι είμαι θετικός και θα το παλέψουμε όσο περισσότερο μπορούμε ώστε να γίνει πράξη. Τα Καλάβρυτα δικαιούνται να έχουν ένα τρένο που θα βοηθήσει το ρεύμα για τους επισκέπτες της πόλης μας».

Στο μεταξύ, σήμερα Πέμπτη 23/11/2023 αναμένεται συνάντηση του δημάρχου με τον πρόεδρο των ξενοδόχων Κώστα Δαφαλιά, προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση για το θέμα. Οι δύο έχουν στενή συνεργασία και θα ενώσουν δυνάμεις για να υλοποιηθεί η πρόταση το τρένο να σφυρίζει, ανεξάρτητα από τα προβλήματα που δημιουργούνται στον Οδοντωτό, όταν επικρατούν κακές καιρικές συνθήκες.