Ενας νεκρός από πυροβολισμούς στην fan zone στο γήπεδο της Καλιφόρνιας
Τη στιγμή του περιστατικού δεν προβαλλόταν κάποιος αγώνας του Μουντιάλ με την αστυνομία να ερευνά το περιστατικό
«Συναγερμός» πριν από λίγες ώρες στην Καλιφόρνια, καθώς ένας άνθρωπος βρέθηκε νεκρός και ένας ακόμη τραυματίστηκε σοβαρά έπειτα από επεισόδιο με πυροβολισμούς που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής ) στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνιας, όπου λειτουργεί fan zone για τη μετάδοση αγώνων του Μουντιάλ του 2026.
Οι αρχές αντιμετωπίζουν την υπόθεση ως ανθρωποκτονία, ενώ αρκετοί δρόμοι γύρω από το σημείο αποκλείστηκαν από την αστυνομία. Το περιστατικό σημειώθηκε στην πλατεία Σαν Πέδρο, από τα πιο δημοφιλή σημεία της περιοχής, όπου συγκεντρώνονται χιλιάδες φίλαθλοι για να παρακολουθήσουν τους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου σε γιγαντοοθόνες.
Τη στιγμή του περιστατικού δεν προβαλλόταν κάποιος αγώνας του Μουντιάλ, καθώς η μοναδική αναμέτρηση της ημέρας είχε ολοκληρωθεί αρκετές ώρες νωρίτερα (μεσημέρι, τοπική ώρα).
Τραγωδία στην Κύπρο: Δύο παιδιά εντοπίστηκαν νεκρά μέσα σε αυτοκίνητο
Μέχρι στιγμής, η περιοχή έχει φιλοξενήσει πέντε αγώνες της διοργάνωσης, με πιο πρόσφατο την αναμέτρηση της φάσης των νοκ άουτ ανάμεσα στη Βοσνία και τις συνδιοργανώτριες Ηνωμένες Πολιτείες, την περασμένη Τετάρτη.
Δημοσιογράφος του Reuters που βρέθηκε στο σημείο ανέφερε ισχυρή παρουσία αστυνομικών δυνάμεων και πολλά περιπολικά, ενώ είδε διασώστες να μεταφέρουν σε φορείο ένα άτομο, εν μέρει καλυμμένο με λευκό σεντόνι.
Η περιοχή αποκλείστηκε αμέσως μετά το περιστατικό και τα περισσότερα μπαρ έκλεισαν προσωρινά. Σύμφωνα με δήλωση φύλακα ασφαλείας, ο τραυματίας είχε τις αισθήσεις του. “Βογκούσε ακόμη από τον πόνο. Υπήρχε αίμα γύρω από τον λαιμό και το πάνω μέρος της πλάτης του. Οι αστυνομικοί μιλούσαν με προσωπικό ασφαλείας και με αυτόπτες μάρτυρες”, ανέφερε.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
