Το Εργαστήριο Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Αγροτικού Χώρου του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων του Πανεπιστημίου Πατρών διοργανώνει την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021 (17:00- 20:30) διαδικτυακό International Workshop για την απώλεια και σπατάλη τροφίμων.
Το International Workshop με τίτλο «Η επόμενη ημέρα: Η πρόληψη της σπατάλης τροφίμων μετά την πανδημία» πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ακαδημίας Μάρκετινγκ. Το Workshop εστιάζει στο φαινόμενο της σπατάλης τροφίμων και παρέχει πληροφόρηση σχετικά με τη πρόληψη της σπατάλης, καλές πρακτικές και επιτυχημένες προσεγγίσεις που αφορούν όλο το μήκος της αλυσίδας εφοδιασμού τροφίμων.
Ακαδημαϊκοί και επαγγελματίες από διαφορετικές χώρες και επιστημονικές περιοχές θα αναλύσουν και συζητήσουν αποτελέσματα ερευνών καθώς και σύγχρονες προσεγγίσεις και μεθόδους για τη μείωση της απώλειας και της σπατάλης τροφίμων.
Η παρακολούθηση του Workshop είναι δωρεάν και οι συμμετέχοντες θα λάβουν «Βεβαίωση παρακολούθησης».
Επιστημονικός Υπεύθυνος: Προκόπης Θεοδωρίδης, Αναπληρωτής Καθηγητής Μάρκετινγκ και Πρόεδρος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων, Πανεπιστημίου Πατρών
Συντονιστής Διοργάνωσης: Θεοφάνης Ζαχαράτος, Υποψήφιος Διδάκτορας του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων και μέλος του ερευνητικού εργαστηρίου
Έναρξη: 17:00
Συμμετέχοντες
1o Πάνελ [17:00 – 18:30]
Ø Ludovica Principato, Researcher of Marketing and Sustainability, Roma Tre University – Department of Business Administration, Rome, Italy
Ø Luca Secondi, Associate Professor of Economic Statistics, University of Tuscia – Department for Innovation in Biological, Agro-Food and Forest Systems (DIBAF), Viterbo, Italy
Ø Alexander Theodoridis, Co- Founder & CEO BOROUME, Greece
Ø Prokopis Theodoridis, Associate Professor, Department of Business Administration of Food and Agricultural Enterprises, University of Patras, Greece
Ø Theofanis Zacharatos, Ph.D. Candidate, member of the Lab, Department of Business Administration of Food and Agricultural Enterprises, University of Patras, Greece
Ø Clara Cicatiello, Coordinator of H2020 LOWINFOOD project, Assistant Professor of Agricultural Economics, University of Tuscia – Department for Innovation in Biological, Agro-Food and Forest Systems (DIBAF), Viterbo, Italy