Ενίσχυση πυρόπληκτων της Αρχαίας Ολυμπίας: Κλιμάκιο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού την Τρίτη στην περιοχή

Την Τρίτη 1/2/2022 κλιμάκιο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού θα βρίσκεται στο Δημαρχείο της Ολυμπίας, από τις 9 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, προκειμένου να «τρέξει» το πρόγραμμα.

Ενίσχυση πυρόπληκτων της Αρχαίας Ολυμπίας: Κλιμάκιο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού την Τρίτη στην περιοχή

Στην οικονομική ενίσχυση των πυρόπληκτων της Ολυμπίας από τις πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού προχωρά ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, κλιμάκιο του οποίου θα επισκεφθεί τον Δήμο προκειμένου να συντονίσει τη διαδικασία και να αποδώσει τα χρήματα στις οικογένειες που χτυπήθηκαν από το μένος των πυρκαγιών.

Η οικονομική ενίσχυση προς τους πυρόπληκτους προέρχεται από τις δωρεές. Μέσα από το πρόγραμμα αυτό, ο ΕΕΣ αποσκοπεί στο να βοηθήσει στη σταδιακή ανάκαμψη των πληγέντων και να μετριάσει το αίσθημα ανασφάλειας που βιώνουν μετά την καταστροφή.

Θα μεταφέρεται στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων σε ισόποσες δόσεις των 500 ευρώ. Την Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2022 κλιμάκιο του ΕΕΣ θα βρίσκεται στο Δημαρχείο της Ολυμπίας από τις 09:00 έως τις 15:00 προκειμένου να «τρέξει» το πρόγραμμα, ενώ σε περίπτωση αδυναμίας προσέλευσης θα υπάρχει προθεσμία για την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης έως τις 15 Φεβρουαρίου 2022.

Η ενίσχυση των πληγέντων νοικοκυριών θα γίνει με βάση συγκεκριμένα κριτήρια τα οποία συνοψίζονται στην έκταση της καταστροφής, στην ευαλωτότητα, καθώς και στο εισόδημα.

Οσοι υποβάλλουν αίτηση θα πρέπει απαραίτητα να είναι ιδιοκτήτες κύριας κατοικίας που να έχει υποστεί μερική (κίτρινο) ή ολική (κόκκινο) καταστροφή. Στην ενίσχυση, θα συμπεριληφθούν πυρόπληκτοι οι οποίοι είναι άνεργοι, οι μονογονεϊκές οικογένειες, ΑΜΕΑ, άτομα που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας ή χρόνια νοσήματα, όπως επίσης και πολύτεκνες οικογένειες.

Σε ό,τι αφορά στα εισοδηματικά κριτήρια, το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα του αιτούντος πρέπει να είναι χαμηλότερο από 40.000 ευρώ.

Η τελική επιλογή θα ξεκινήσει με προτεραιότητα στους οικονομικά ασθενέστερους.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Ειδήσεις από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάτρα: Ανακοίνωσε υποψηφιότητα ο Σπύρος Σκιαδαρέσης για τον Ερυθρό Σταυρό
Αίγιο: Σε νέο κτίριο μετακόμισε και λειτουργεί το Τμήμα Μεταφορών & Επικοινωνιών
εστίαση Πάτρα
Σε συνέδριο στη Βαρκελώνη συμμετείχε ο Φ. Ζαΐμης