Ένοχος για παράβαση καθήκοντος ο Παπαγγελόπουλος – Η ποινή που του επιβλήθηκε – Οι πρώτες δηλώσεις

O Δημήτρης Παπαγγελόπουλος κρίθηκε ένοχος για παράβαση καθήκοντος για δυο παραβάσεις καθήκοντος

Ένοχος για παράβαση καθήκοντος ο Παπαγγελόπουλος - Η ποινή που του επιβλήθηκε - Οι πρώτες δηλώσεις

Την ενοχή του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης , Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, κατά πλειοψηφία, για δυο περιπτώσεις παράβασης καθήκοντος σε αποφάσισε το Ειδικό Δικαστήριο.

Ειδικό δικαστήριο: Χρηματική ποινή 10.000 ευρώ στον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο

Οι δικαστές απάλλαξαν τον πρώην υπουργό για δυο άλλες περιπτώσεις επίσης κατά πλειοψηφία αλλά και για ηθική αυτουργία σε κατάχρηση εξουσίας για την οποία κρίθηκε αθώα η πρωην επικεφαλής της εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς , Ελένη Τουλουπάκη.

Συγκεκριμένα η κ. Τουλουπακη κρίθηκε αθώα κατά πλειοψηφία 9-4 για κατάχρηση εξουσίας και κατ’ επιτρεπτή μεταβολής κατηγορίας παράβασης καθήκοντος αθώα κατά πλειοψηφία 8-5, ενώ ομόφωνα αθώος κρίθηκε για την ηθική αυτουργία ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Δημήτρης Παπαγγελόπουλος: Οι πρώτες δηλώσεις του μετά την απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου
Αντιθέτως, ο κ. Παπαγγελόπουλος κρίθηκε ένοχος για παράβαση καθήκοντος για δυο παραβάσεις καθήκοντος, σε βαρος της Ελένης Ράικου με πλειοψηφία 7-6 και σε βαρος του Παναγιώτη Αθανασίου για την υπόθεση Μιχάλη Σάλλα με πλειοψηφία 8-5. Κατά πλειοψηφία 8-5 αθωώθηκε για την υπόθεση της εισαγγελέως Γεωργίας Τσατάνη και του δημοσιογράφου Γιώργου Παπαχρήστου, ενώ απαλλάχθηκε με πλειοψηφία 7-6 για τις υποθέσεις Βγενοπούλου και Αλαφούζου.

Πέντε περίπου μήνες μετά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας η πρόεδρος Βασιλική Ηλιοπούλου ανακοίνωσε την ετυμηγορία των 13 ανώτατων δικαστών ,από τον Αρειο Πάγο και το Συμβούλιο της Επικρατείας πριν από λίγο.

Ήταν η πρώτη φορά όλους αυτούς τους μήνες που ο κατηγορούμενος πρώην υπουργός απουσίαζε από τη δικαστική αίθουσα λόγω προβλήματος υγείας.

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments