Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας: «Η Αστυνόμευση του ΜΗΔΕΝ»

H Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας μέσα από ανακοίνωσή της κάνει λόγο για την ΜΗΔΕΝ αστυνόμευση.

Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας: «Η Αστυνόμευση του ΜΗΔΕΝ»

H Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας μέσα από ανακοίνωσή της μιλά για την αστυνόμευση που είναι «ΜΗΔΕΝ», όπως χαρακτηριστικά δηλώνει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης:

Η πραγματικότητα που ζουν οι Αστυνομικοί τους τελευταίους μήνες στην περιοχή μας, μας γυρίζει δεκαετίες πίσω. Κανένας δεν είναι σίγουρος σε ποια υπηρεσία θα υπηρετεί αύριο, αφού κάθε δυο-τρεις μήνες ιδρύεται ένα νέο γραφείο, μια νέα υπηρεσία που ζητάει επάνδρωση. Και η επάνδρωση γίνεται αυθαίρετα με αποφάσεις αξιωματικών χωρίς κριτήρια, ακόμα και με την “αίσθηση δίωξης” και βέβαια εκτός της διαδικασίας του Συμβουλίου Μεταθέσεων. Οι Αστυνομικοί δε αυτοί μετακινούνται από υπηρεσίες που εδώ και χρόνια υπολειτουργούν και βρίσκονται σε οριακή κατάσταση από πλευράς προσωπικού.

Τους περασμένους μήνες λοιπόν ιδρύθηκαν:

(Α). ΟΠΚΕ Αιγιάλειας. Μετακινήθηκαν 10 αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες της επαρχίας. Οι περισσότεροι δεν το επιθυμούσαν. Αποτέλεσμα οι βασικές υπηρεσίες της Αιγιάλειας να μην έχουν καν περιπολικό πλήρως επανδρωμένο σε 24ωρη βάση. Σημειώνεται ότι υπήρχε και υπάρχει ΟΠΚΕ Αχαΐας που κάλυπτε και την Αιγιάλεια.

(Β). Ομάδα Ειδικών Ελέγχων. Μετακινήθηκαν και πάλι χωρίς την θέληση τους 7 Αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες της Πάτρας αυτή τη φορά. Αποτέλεσμα και πάλι τα Αστυνομικά Τμήματα της Πάτρας να μην καταφέρνουν να παρέχουν ούτε ένα περιπολικό στους τομείς τους.

(Γ). Γραφείο Ενδοοικογενειακής Βίας. Θα μετακινηθούν τις επόμενες ημέρες άλλοι 17 Αστυνομικοί για άλλη μια φορά από διάφορες υπηρεσίες, χωρίς επιθυμία τους και χωρίς κριτήρια, αφήνοντας τις υπηρεσίες τους απογυμνωμένες. Άραγε σε τι αποσκοπούν όλες αυτές οι νέες “ταμπέλες” χωρίς αύξηση προσωπικού;

Μήπως απλά καλύπτουν την ανάγκη όποιων τις φαντάστηκαν για λίγες γραμμές και λίγα λεπτά στα μέσα ενημέρωσης που θα αποφέρουν στον Πολίτη μια περιορισμένη ψευδαίσθηση στοχευμένης Αστυνόμευσης; Γιατί λογικό είναι η τακτική του αυθαίρετου ξηλώματος προσωπικού από τις υπάρχουσες υπηρεσίες για την επάνδρωση άλλων, σίγουρα να φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα.

Εμείς λέμε ναι στην στοχευμένη αστυνόμευση και στην ίδρυση των οποίων νέων υπηρεσιών σκέφτονται οι ιθύνοντες, αλλά με παράλληλη αύξηση οργανικών θέσεων, μέσω μεταθέσεων στην Αχαΐα και τοποθέτηση σε αυτές προσωπικού αποκλειστικά κατόπιν αποφάσεων του αρμόδιου Συμβουλίου. Όμως οι αριθμοί των μεταθέσεων ήρθαν σήμερα.

ΜΗΔΕΝ η απόφαση του Αρχηγείου για την ενίσχυση με προσωπικό της Αχαΐας. Σίγουρα με αυτές τις τεχνικές και τακτικές έρχονται μαύρες μέρες για την ασφάλεια των πολιτών της περιοχής. Γι αυτό καλούμε όποιον άλλον ενδιαφέρεται (Περιφέρεια, Δήμους, Βουλευτές κλπ) να αναλάβει τις ευθύνες του, και να αντιδράσει μαζί μας σε αυτή τη νέα πολιτική αστυνόμευσης του ΜΗΔΕΝ για την Αχαΐα.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ