Ένωση Εκτροφέων Βοοειδών: «Αξιότιμοι κ.κ. απατεώνες, κάθε μεγέθους και βαθμίδας, τα καταφέρατε. Τελειώσατε την κτηνοτροφία…»

«Οι ελεγκτές του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι άτεγκτοι με τον κυρ Μήτσο, του οποίου 3 προβατίνες συνελήφθησαν χωρίς ενώτιο, αλλά δεν τους ξενίζουν τα 7,5 εκ. γιδοπρόβατα της Κρήτης»!

Ένωση Εκτροφέων Βοοειδών: «Αξιότιμοι κ.κ. απατεώνες, κάθε μεγέθους και βαθμίδας, τα καταφέρατε. Τελειώσατε την κτηνοτροφία...»

Οργισμένη ανακοίνωση της Ένωσης Εκτροφέων Ελληνικής Βραχυκερατικής Φυλής Βοοειδών, που εκπροσωπεί 1.100 μονάδες αγελαδοτροφίας με δεκάδες χιλιάδες ζώα της συγκεκριμένης εγχώριας ράτσας.

Η Ένωση, με φόντο τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, καταγγέλλει την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για εξαπάτηση των παραγωγών καθώς, ενώ έσπευσε εδώ και δυο χρόνια να εντάξει στις επιδοτήσεις της ΚΑΠ τη στήριξη των μονάδων βραχυκερατικής φυλής, άφησε να παρέλθει άπρακτη η προθεσμία που έθεσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για ολοκλήρωση των προϋποθέσεων επιδότησης (30 Ιουνίου).

Ως εκ τούτου, και οι παραγωγοί παραμένουν μέχρι τώρα απλήρωτοι – παρά τις επενδύσεις που έχουν κάνει – και η χώρα κινδυνεύει με άλλο ένα πρόστιμο από την Κομισιόν.

Οι διατυπώσεις της Ένωσης των Παραγωγών κατά της κυβέρνησης είναι οξύτατες, ενώ περιγράφουν γλαφυρά τη διαπλοκή Υπουργείου και ιδιωτών τεχνικών συμβούλων στον τρόπο διαχείρισης των ευρωπαϊκών επιδοτήσεων.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
Με φόντο το «σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ» και τη δυσωδία που αυτό αναδύει, προσπαθούμε για μια ακόμη φορά να μαντέψουμε τι μας επιφυλάσσει η ανίκανη, ανάλγητη και καταστροφική συμμορία, η οποία συστήνεται ως Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και εποπτευόμενοι αυτού φορείς.

Οι περίπου 1100 εκτροφές αυτόχθονων ζώων (βοοειδών, αιγών, προβάτων, χοίρων και ιπποειδών) είναι σχεδόν στο σύνολό τους χρεοκοπημένες, όντας απλήρωτες από το Νοέμβριο του 2024.

Η μη πληρωμή, θα φέρει ένα ακόμη πρόστιμο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή!

Η διαλυμένη και υπό εξαφάνιση εκτατική κτηνοτροφία, από τις ασθένειες, τα καρτέλ του γάλακτος, της συμμορίες των ελληνοποιήσεων και το δαιδαλώδες γραφειοκρατικό θεσμικό πλαίσιο, δέχεται ένα ακόμη χτύπημα.

Έτσι ο κ. υπουργός ανερυθρίαστα δηλώνει ότι ο νέος – νέος τεχνικός σύμβουλος θα διαθέσει το σύνολο του απαιτούμενου λογισμικού, το Νοέμβριο του 2025 (2 χρόνια μετά την έναρξη της προγραμματικής 2023 – 2027)! Φυσικά, για να οδηγηθούμε σε αυτή την τεράστια επιτυχία, ο σύμβουλος πληρώθηκε προκαταβολικά!!!

Κατηγορούμαστε συχνά ότι χρησιμοποιούμε «σκληρή» γλώσσα στις ανακοινώσεις μας. Επιτρέψτε μας όμως να σας πούμε τι είναι πραγματικά σκληρό:

Σκληρό είναι, να δουλεύεις 365 ημέρες το χρόνο και να μην μπορείς να ανταπεξέλθεις στις υποχρεώσεις σου.

Ακόμη πιο σκληρό είναι, να μην μπορείς να συντηρήσεις τα ζώα σου.

Σκληρό είναι να έχεις εγκλωβιστεί σε μια δουλειά, την οποία δεν έχεις την πολυτέλεια να εγκαταλείψεις, αφού εξαρτάται η επιβίωση ζωντανών οργανισμών από αυτή.

Σκληρό είναι να αποφασίζουν για τη ζωή σου άσχετοι αλλά και αδίστακτοι άνθρωποι, οι οποίοι αδιαφορούν αν τελικά θα ζήσεις ή θα πεθάνεις, εσύ, τα ζώα σου, ή ολόκληρος ο κλάδος.

Σκληρό είναι να αγωνίζεσαι, να παράγεις, και τελικά τον κόπο και την υπεραξία να την εισπράττουν κάποια «κρατικοδίαιτα παράσιτα».

Σκληρό είναι επίσης, να βλέπεις την υποκρισία του «συστήματος», που πέφτει από τα σύννεφα με τις «αποκαλύψεις» για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, όταν όλα έχουν ειπωθεί, έχουν γραφτεί και έχουν καταγγελθεί, από πολλούς, ακόμη και μέσα στον ίδιο το «ναό της δημοκρατίας»!

Σκληρό είναι, τα ποσά των επιδοτήσεων που θα έπρεπε να στηρίζουν την παραγωγή, να κλέβονται από τους «φραπέδες» του συστήματος για το «παντεσπάνι» των μελών του, και την επανεκλογή των «εθνοπατέρων» του.

Σκληρό είναι, οι ελεγκτές του ΟΠΕΚΕΠΕ να είναι άτεγκτοι με τον κυρ Μήτσο, του οποίου 3 προβατίνες συνελήφθησαν χωρίς ενώτιο, αλλά δεν τους ξενίζουν τα 7,5 εκ. γιδοπρόβατα της Κρήτης ή τα 19 εκατομμύρια επιδότηση σε έναν μόνο υπερ-δικαιούχο!

Σκληρό είναι, για το ίδιο είδος και αριθμό ζώων, κάποιος να εισπράττει 500 φορές μεγαλύτερο ποσό επιδότησης, από κάποιον άλλο

Τέλος το πιο σκληρό απ’ όλα, είναι να συνειδητοποιείς ότι η ρεμούλα, η κλεψιά και η απάτη θριαμβεύουν γιατί δραστηριοποιείσαι σε μια χώρα ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.
Αξιότιμοι κ.κ. απατεώνες, κάθε μεγέθους και βαθμίδας, τα καταφέρατε, «τελειώσατε» την κτηνοτροφία…
14 Ιουλίου 2025,
Ένωση Εκτροφέων Ελληνικής Βραχυκερατικής Φυλής Βοοειδών