Ενωση Λιμενικών: «Αστοχη η στοχοποίηση του Λιμενικού Αιγίου»

«Η επιλεκτική στοχοποίηση από τον κ. Μπονάνο του Λιμενικού Τμήματος Αιγίου, μας δημιούργησε ως Ενωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος αλγεινή εντύπωση» αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους

Ενωση Λιμενικών: «Αστοχη η στοχοποίηση του Λιμενικού Αιγίου»

Την αντίδραση της Ενωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Δυτικής Ελλάδας (Αχαΐας, Αιτωλοκαρνανίας και Φωκίδας) προκάλεσαν δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Χαράλαμπου Μπονάνου, με αφορμή της προ ημερών απεγκατάσταση της ράμπας ΑμεΑ από την παραλία της Ακολης Αιγίου.

Σε ανακοίνωση αναφέρεται: «Με έκπληξη διαβάσαμε την Τετάρτη 22-06-2022 δήλωση του αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας κ. Μπονάνου Χαράλαμπου, ο οποίος για το θέμα της μη τοποθέτησης της ράμπας των ΑΜΕΑ στην Αβυθο την 17-06-2022 έκρινε «πως θα έπρεπε η Λιμενική Αρχή Αιγίου να σεβαστεί τα άτομα με ειδικές ανάγκες». Να ενημερώσουμε για άλλη μια φορά τον κ. Μπονάνο ότι για τα στελέχη του Λιμενικού Τμήματος Αιγίου ο σεβασμός στα ΑΜΕΑ είναι δεδομένος και πως κινήθηκαν κατόπιν επώνυμης καταγγελίας ιδιώτη διαπιστώνοντας την έλλειψη της αδειοδότησης για την τοποθέτηση της εν λόγω ράμπας στην παραλία της Αβύθου. Δεν είχαν δικαίωμα ως όργανα της τάξης να ενεργήσουν διαφορετικά ή με τα συναισθήματά τους. Σε διαφορετική περίπτωση θα εγκαλούνταν για παράβαση καθήκοντος.

Η επιλεκτική στοχοποίηση από τον κ. Μπονάνο του Λιμενικού Τμήματος Αιγίου, μας δημιούργησε ως Ενωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος αλγεινή εντύπωση, καθώς επιμελώς λησμόνησε να αναφέρει πως την ευθύνη για την ανεπιτυχή προσπάθεια τοποθέτησης της ράμπας των ΑΜΕΑ την 17-06-2022 φέρει καθ’ ολοκληρία η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Αιγιαλείας, η οποία δεν «αξιώθηκε» μέσα σε χρονικό διάστημα δύο μηνών να ολοκληρώσει την απλή διαδικασία της αδειοδότησης. Επισημαίνουμε δε, όπως πληροφορηθήκαμε, πως η αδειοδότηση μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε στα ΜΜΕ και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης περατώθηκε εντός ενός 24ωρου (τόσο απλά). Ας μην προσπαθεί λοιπόν ο καθένας τις δικές του ευθύνες να τις μετακυλήσει αλλού και ας αναλογιστούν όλοι την ευθύνη των συναδέλφων μας σε περίπτωση που θα συνέβαινε κάποιο ατύχημα».

 

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φιλαρμονική Ακράτας: Με την συναυλία της μαθητικής μπάντας η ολοκλήρωση των φετινών εκδηλώσεων
Πάτρα: «Μπουζούκια στην Πανσέληνο» - Η συναυλία της «Λαϊκής Συμφωνικής Ορχήστρας «Εν Χορδώ – Θεόδωρος Γεωργόπουλος»
Πάτρα: Συγκρούστηκε αυτοκίνητο με ασθενοφόρο - Προκάλεσε επεισόδιο και εξαφανίστηκε ο οδηγός του Ι.Χ
Αίγιο: Μουσείο Σταφίδας και Πολυχώρος Εκδηλώσεων - Παραχώρηση ακινήτου από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στον Δήμο