Ένωση Συνταξιούχων Εμπόρων Ν. Αχαΐας: Συμπαράσταση στα θύματα του πολέμου στην Ουκρανία

Τι αναφέρει η Ένωση σε ψήφισμά της.

Ένωση

Η ετήσια γενική συνέλευση της Ένωσης Συνταξιούχων Εμπόρων Ν. Αχαΐας πραγματοποιήθηκε την περασμένη  Τετάρτη.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν και ο πόλεμος στην Ουκρανία και μάλιστα αποφασίστηκε η έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος.

«Η Ένωση Συνταξιούχων Εμπόρων Ν. Αχαΐας εκφράζει την βαθιά της ανησυχία για την διατάραξη της παγκόσμιας ειρήνης, συμπαρίσταται στα θύματα του πολέμου ευελπιστώντας σύντομα να τελειώσει το δράμα τους.

Η Εντεινόμενη κλιμάκωση της ενεργειακής κρίσης, της πληθωριστικής έξαρσης μας καθιστά απόλυτα ευάλωτους και απαιτούμε την λήψη μέτρων για την προστασία μας ως καταναλωτές και συνταξιούχους , αφού η συντριπτική πλειοψηφία του κλάδου μας δεν έχει συντάξεις ακόμα και για στοιχειώδη αξιοπρεπή διαβίωση.

Καλούμε την κυβέρνηση να επαναφέρει την 13η σύνταξη, να ικανοποιήσει άμεσα τις δικαστικές αποφάσεις που μας αποδίδουν τις αντισυνταγματικές περικοπές δώρων και επιδομάτων, τα οποία και έχουμε καταβάλει μέσω των εισφορών μας, να προστατέψει την σύνταξη αυξάνοντας την σύμφωνα με τον πληθωρισμό, χωρίς η αύξηση αυτή να συμψηφίζεται με την «προσωπική διαφορά».

Να σταματήσει δε ο εμπαιγμός με την συνταγογράφηση, όπου με τα 10 € στον γιατρό και με την «εικονική συμμετοχή του 25%» στα φάρμακα, πληρώνουμε στην ουσία όλη την αξία των φαρμάκων, δεδομένου ότι το 25% αφορά την ασφαλιστική τιμή και όχι την εμπορική, οπότε πληρώνουμε και την διαφορά ασφαλιστικής και εμπορικής τιμής.

Επίσης ζητούμε την προστασία της Α Κατοικίας από τους πλειστηριασμούς με στοχευμένη διαγραφή οφειλών, τόκων, τόκων υπερημερίας και προσαυξήσεων, μείωση επιτοκίων, αύξηση άτοκων δόσεων και περιόδου χάριτος.

Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για βελτίωση του ασφαλιστικού συστήματος, για στήριξη της οικογένειας και της κοινωνικής συνοχής.

Η Συμπεριφορά ενός κράτους απέναντι στον συνταξιούχο, τον απόμαχο της δουλειάς δείχνει και τον Πολιτισμό του.

Το ψήφισμα να δοθεί μέσω του εκπροσώπου μας στα ανώτερα όργανα, να δημοσιευθεί στα ΜΜΕ».