Ενωτική παρέμβαση του Μητροπολίτη Πατρών για τις εκλογές 2023 – Απαγόρευσε την εμπλοκή ιερέων – ΦΩΤΟ

Η εγκύκλιος του Μητροπολίτη Πατρών Χρυσοστόμου για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου

Ενωτική παρέμβαση του Μητροπολίτη Πατρών για τις εκλογές 2023 - Απαγόρευσε την εμπλοκή ιερέων - ΦΩΤΟ

Ξεκαθαρίζει τα πράγματα σε σχέση με τη συμπεριφορά ορισμένων ιερέων ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου, ο Μητροπολίτης Πατρών, Χρυσόστομος.

Μετά τον «θόρυβο» που έχει δημιουργηθεί τελευταία στην περιοχή, τις παρεμβάσεις δε του αντιπροέδρου της ΝΔ Αχαΐας, Κώστα Ρηγόπουλου στην κεντρική διοίκηση του κόμματος για προσπάθεια «προσηλυτισμού» ψηφοφόρων στο κόμμα «Νίκη» εντός του χώρου ναών από κληρικούς, ο Ποιμενάρχης Χρυσόστομος απέστειλε εγκύκλιο σε όλες τις ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως, στην οποία υπογραμμίζει -εν ολίγοις- πως ο ιερέας δεν θα πρέπει να ασχολείται με την πολιτική και να «διατυμπανίζει» τα πιστεύω του, ανεξάρτητα με το ότι ως Ελλην πολίτης, φυσικό είναι να κάνει τις επιλογές του.

Πάτρα: Καταγγελίες για αποπροσανατολισμό ψηφοφόρων της ΝΔ – Ομάδα ιερέων υπερ της «ΝΙΚΗΣ» στις εκκλησιές
Η ποιμαντορική εγκύκλιος αναφέρει τα εξής: «Ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου επικοινωνώ μαζί σας προκειμένου να συστήσω δια μία εισέτι φοράν, το αυτονόητον. Οτι δηλαδή οι ιερείς πρέπει να αποφεύγουν την συμμετοχή τους σε κομματικές εκδηλώσεις, προεκλογικές δραστηριότητες και τοποθετήσεις υπέρ του ενός ή του άλλου κόμματος. Ο ρόλος της Εκκλησίας είναι ενωτικός. Είναι ρόλος και λόγος αγάπης.

Ο Μητροπολίτης και ο κάθε ιερεύς αγαπά όλα του τα παιδιά και προσεύχεται γι’ αυτά παρά τις όποιες επιλογές ή πολιτικές τους τοποθετήσεις. Βεβαίως ο ιερεύς ως ο κάθε Ελληνας πολίτης έχει τις πολιτικές του προτιμήσεις τις οποίες καταθέτει στην κάλπη κατά την ώρα που ψηφίζει, ασκώντας δημοκρατικά το εκλογικό του δικαίωμα. Χρειάζεται λοιπόν, πολύ μεγάλη προσοχή, ώστε να μην τραυματίζουμε με τις άκριτες ενέργειές μας και τοποθετήσεις μας την ενότητα της κοινωνίας στην οποία ζούμε. Εμείς είμεθα πάνω από όλα πνευματικοί πατέρες και πνευματικοί οδηγοί του ποίμνιού μας το οποίο ελευθέρως αποφασίζει υπέρ του ενός ή του άλλου πολιτικού σχηματισμού.

Οι εχθροί της Εκκλησίας καιροφυλακτούν να πλήξουν την ενότητα του Ιερού Κλήρου με τον Λαό έχοντας ως εφαλτήριο τις εν προκειμένω δικές μας τυχόν άστοχες ενέργειες και συμπεριφορές. Γι’ αυτό λοιπόν σας επισημαίνω την ανάγκη της προσοχής και την συνέσεως πάντοτε, ιδιαιτέρως όμως κατά το προσεχές διάστημα ώστε να αποφευχθούν άστοχες ενέργειες, κινήσεις, δηλώσεις και τοποθετήσεις κληρικών οι οποίες δημιουργούν προβλήματα και εκθέτουν την Εκκλησία! Είμαι βέβαιος άπαντες να συνεχίσομεν την διακονία μας για την δόξα του Θεού και την σωτηρία του Λαού με σύνεση, διάκριση και υπευθυνότητα που απαιτούν οι περιστάσεις»!

Υπενθυμίζεται πως παρόμοια ήταν και η εντολή του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερωνύμου, ήδη από την περασμένη Κυριακή.

Ενωτική παρέμβαση του Μητροπολίτη Πατρών για τις εκλογές 2023 - Απαγόρευσε την εμπλοκή ιερέων - ΦΩΤΟ

Ενωτική παρέμβαση του Μητροπολίτη Πατρών για τις εκλογές 2023 - Απαγόρευσε την εμπλοκή ιερέων - ΦΩΤΟ

Google News Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ