Εντοπίστηκε στην Αρκτική το πυρηνικό ρωσικό υποβρύχιο – Το εντόπισαν δορυφορικές εικόνες

Το ρωσικό υποβρύχιο «Μπέλγκοροντ» πιάστηκε από δορυφορικές εικόνες που δημοσιεύτηκαν στο Naval News, να πλέει στη Θάλασσα του Μπάρεντς μεταξύ 22 και 27 Σεπτεμβρίου.

ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ

Ύστερα από αναζήτηση ημερών και τον απόπλου του από την βάση του στον Αρκτικό Κύκλο το ρωσικό υποβρύχιο «Μπέλγκοροντ» εντοπίστηκε στην Αρκτική, όπως εικαζόταν από τις δυτικές δυνάμεις.

Το ρωσικό μεγαθήριο πιάστηκε από δορυφορικές εικόνες που δημοσιεύτηκαν στο Naval News, να πλέει στη Θάλασσα του Μπάρεντς μεταξύ 22 και 27 Σεπτεμβρίου.

Ο απόπλους του πυρηνικού υποβρυχίου και η άγνωστη θέση που είχε, προκάλεσε ανησυχία στο ΝΑΤΟ που είχε ενημερώσει τα μέλη του ότι ίσως θα κατευθύνονταν στη Θάλασσα του Κάρα (βορειότερο από το σημείο όπου εθεάθη) για να δοκιμάσει την τορπίλη με πυρηνική κεφαλή «Poseidon».

ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ

Πρόκειται, ουσιαστικά, για ένα σύστημα που κινείται αυτόνομα και υποβρύχια. Μπορεί να πλήξει στόχους σε απόσταση χιλιάδων χιλιομέτρων και να προκαλέσει ραδιενεργό τσουνάμι.

Η τορπίλη «Ποσειδώνας» είναι ικανή να διανύσει μεγάλες αποστάσεις προτού βρει τον στόχο της και δημιουργήσει μια τεράστια έκρηξη ικανή να δημιουργήσει «πυρηνικό τσουνάμι» που θα μπορούσε να πνίξει με κύματα ραδιενέργειας παράκτιες πόλεις.

Το ρωσικό Belgorod διαθέτει μίνι-υποβρύχια σχεδιασμένα να πραγματοποιούν και επιθέσεις σε υποβρύχιες υποδομές. Παρόλα αυτά η εμπλοκή του συγκεκριμένου υποβρυχίου στον Nord Stream θεωρείται αμφίβολη καθώς το μήκους 180 μέτρων σκαρί του είναι εξαιρετικά δύσκολο να μην εντοπιστεί κατά την είσοδό του στην Βαλτική Θάλασσα.

Το πυρηνικό υποβρύχιο είναι ικανό να ταξιδέψει έως και 9.500 χιλιόμετρα υποβρυχίως πριν πυροδοτήσει μια πυρηνική κεφαλή με δύναμη δύο μεγατόνων, ισχύς μεγαλύτερη από τη βόμβα που έπεσε στη Χιροσίμα κατά 130 φορές.

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

δολοφονία
Καρκίνος
Τουρκία
ΙΤΑΛΙΑ