ΕΟΚ και ΕΣΑΚΕ προχωρούν μαζί!

ΕΟΚ

Μαζί φαίνεται ότι προχωρούν ΕΟΚ και ΕΣΑΚΕ. Συγκεκριμένα τρεις μήνες μετά από την σκληρή ανακοίνωση της ΕΟΚ κατά του ΕΣΑΚΕ (σ.σ.: η Ομοσπονδία είχε χαρακτηρίσει ως παράτυπη τη Basket League), τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. Η τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα είχε χαρακτηριστεί ως κρίσιμη, αφού υπήρχε ο φόβος περαιτέρω εκτράχυνσης της κατάστασης.

Στην πράξη όμως, οι δύο πλευρές (ΕΣΑΚΕ και ΕΟΚ) συνομίλησαν σε πολύ καλό κλίμα, σε όλα τα επίπεδα, δείχνοντας μεγάλη σύμπνοια εν όψει της έναρξης της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Το μείζον ήταν πως προέκυψε συμφωνία για εναρμόνιση με τη FIBA σε ό,τι αφορά στην έκδοση των δελτίων, όπερ και σημαίνει πως όποιος κουβαλάει τιμωρία (ban) δεν θα μπορεί να πάρει στα χέρια του, τα δελτία -και κατ’ επέκταση να χρησιμοποιήσει κάποιον αθλητή.

Από εκεί και πέρα, συζητήθηκε εκτενώς το θέμα που έβαλε στο τραπέζι η ΚΑΕ Παναθηναϊκός για να αναλάβει ο ΕΣΑΚΕ το κομμάτι της διαιτησίας.

Οι δύο πλευρές ανέλυσαν τα δεδομένα (αναφέρθηκε πως την περσινή σεζόν υπήρξε βελτίωση σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως οι απαιτήσεις δεν είναι ακόμη υψηλότερες), αν και είναι ξεκάθαρο πως τη φετινή σεζόν δεν μπορεί να υπάρξει κάποια διαφοροποίηση επ αυτού. Έμεινε όμως ανοιχτό το θέμα για αλλαγές τα επόμενα χρόνια.

Στην τηλεδιάσκεψη, στην οποία συμμετείχε κι ο  πατρινός πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος, την ΚΑΕ Ολυμπιακός εκπροσώπησαν ο Γιώργος Σκινδήλιας και ο Νίκος Λεπενιώτης, την ΚΑΕ Παναθηναϊκός ο Βασίλης Παρθενόπουλος και ο Σταύρος Ντίνος, ενώ την ΚΑΕ ΑΕΚ ο Τάκης Τριαντόπουλος.

Toν Απόλλωνα εκπροσώπησε ο Κώστας Αποστολόπουλος και τον Προμηθέα ο Χρήστος Μήλας.

Στοιχεία: www. sport24.gr

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ