Επανέκδοση του βιβλίου του Πατρινού Φώτη Δημητρόπουλου

Κυκλοφόρησε η Β’ Έκδοση του πονήματος του Φώτη Δημητρόπουλου «Η Παναγιά μας στην ποίηση του Κωστή Παλαμά» με την ευγενική και ιδιαίτερη φροντίδα της «Στέγης Γραμμάτων Κωστής Παλαμάς».

panagia

Λίγες μέρες πριν τον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, κυκλοφόρησε η Β’ Έκδοση του πονήματος του Φώτη Δημητρόπουλου «Η Παναγιά μας στην ποίηση του Κωστή Παλαμά» με την ευγενική και ιδιαίτερη φροντίδα της «Στέγης Γραμμάτων Κωστής Παλαμάς».

Το γεγονός αυτό περιποιεί ιδιαίτερη τιμή για τον συγγραφέα αλλά ασφαλώς μεγαλύτερη τιμή προς τον μεγάλο ποιητή μας Κωστή Παλαμά και ακόμα μεγαλύτερη προς το πρόσωπο της Παναγίας.

Η Β΄ Έκδοση είναι αναπαραγωγή του κειμένου της πρώτης και περιλαμβάνει επιπλέον εικόνες και φωτογραφίες. Αξίζει να σημειωθεί πως δύο από τις εικόνες της Παναγίας και συγκεκριμένα η Παναγία η Γηροκομίτισσα της Ι. Μ. Παναγίας Γηροκομείου Πατρών και ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου του Ι.Ν. Ευαγγελίστριας Πατρών παρουσιάζονται στο βιβλίο χωρίς την ασημένια επένδυση (πουκάμισο).

Για την Β’ έκδοση του μελετήματος οφείλονται θερμές ευχαριστίες προς τη «Στέγη Γραμμάτων Κωστής Παλαμάς» και ιδιαιτέρως προς τον πρόεδρο της κ. Α. Στεφανόπουλο ο οποίος για μια ακόμα φορά εκδηλώνει εμπράκτως την αγάπη του για το έργο του Κ.Παλαμά και ανταποκρίνεται στους σκοπούς της ιδρύσεως της «Στέγης».

Ο Συγγραφέας απευθύνει επίσης ευχαριστίες στους Πανοσιολογιωτάτους π.Συμεών Χατζή, ηγούμενο της Ι. Μονής Γηροκομείου Πατρών και π. Αμβρόσιο Γκουρβέλο, προϊστάμενο του Ι.Ν. Ευαγγελίστριας Πατρών για την ευγενική παραχώρηση των εικόνων της Παναγίας.

Τέλος ο συγγραφέας ευχαριστεί τους καλλιτέχνες Γιάννη Λιβαθινό, Αθανάσιο Τζελάτη, Χριστίνα Δημητροπούλου και Μιχάλης Σιγάλας για τις εικόνες τους, καθώς και επίσης και τους άλλους δημιουργούς των οποίων εικόνες και φωτογραφίες, αντλήθηκαν από διάφορες πηγές.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

oidipodas epidavros1
lord byron
kallimani melisses
mousio egkainia