Επάγγελμα youtuber – Η Πατρινή Κωνσταντίνα Σομαλακίδη σε μια συζήτηση για τα social media και όχι μόνο

Ζωή είναι αυτό που συμβαίνει στα social media ή μήπως όχι;

Επάγγελμα youtuber - Η Πατρινή Κωνσταντίνα Σομαλακίδη σε μια συζήτηση για τα social media και όχι μόνο

Η Κωνσταντίνα Σομαλακίδη έχει  σπουδάσει γεωλογία στο Πανεπιστήμιο Πατρών.  Τα τελευταία χρόνια εργάζεται σε οργανισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής και θετικών επιστημών ενώ το χάρισμά της σύμφωνα με όσους την έχουν γνωρίσει είναι η επικοινωνία. Με καλλιτεχνικές ανησυχίες ασχολήθηκε με το θέατρο και με τις ταινίες μικρού μήκους. Σήμερα εκτός από όλα αυτά ασχολείται και με το YouTube με αφορμή τη νίκη της σε διαγωνισμό για την ανάδειξη νέων δημιουργών περιεχομένου. Αυτή τη στιγμή ανήκει στο δυναμικό της Digital Minds, μιας εταιρείας για την ανάδειξη, την εδραίωση και το management για influencers (επηρεαστών) και ΥouTubers. Για το πώς τα κατεφέρνει μια γυναίκα όλα αυτά και για τον κόσμο των followers μίλησε στην «Π».

Επιτρέπεται να κλείσεις για ένα διάστημα το youtube και τα social media;

Σε περίπτωση που βιοπορίζεσαι αμιγώς από τα social media και το YouTube είναι πρακτικά αδύνατον να συμβεί κάτι τέτοιο διότι θα επηρεαστεί άμεσα και το εισόδημα σου. Σε περίπτωση όμως που αυτός είναι ένας επιπλέον τρόπος εισοδήματος -τότε ναι- ίσως να μπορούσες να κλείσεις για λίγο τους λογαριασμούς σου – αν αυτό είναι απαραίτητο και χρήσιμό για εσένα. Για μένα η έκθεση στον κόσμο πρέπει να γίνεται ελεγχόμενα και ώριμα ώστε να μην χρειαστεί να καταφύγει κανείς σε τέτοιες λύσεις.

Tι κάνεις με τους haters;

Οι haters έχουν πολύ ενδιαφέρον ιδίως όταν έχουν κάτι ουσιαστικό να σου πουν και να σου σχολάσουν. Από τέτοια κακά και αρνητικά σχόλια θεωρώ ότι μπορείς να πάρεις ένα πολύ ουσιαστικό feedback για να γίνεις καλύτερος. Ειδικά δε αν τα σχόλια αυτά είναι σαρκαστικά και έξυπνα μου φαίνονται οριακά ψυχαγωγικά. Εκτός αν μιλάμε βέβαια για σχόλια που σου εύχονται να πεθάνεις και να μην ξαναδείς το φως της ημέρας όποτε τι να σχολιάσω εγώ εδώ?! Βέβαια εγώ μέχρι στιγμής να πω, ότι δεν έχω τέτοιου τύπου σχόλια.

Επάγγελμα youtuber - Η Πατρινή Κωνσταντίνα Σομαλακίδη σε μια συζήτηση για τα social media και όχι μόνο

Θεωρείς τα social media, ναρκισσιστικά μέσα αυτοπροβολής;

Θα σου εξηγήσω τι ακριβώς συμβαίνει…όταν βγαίνεις έξω και χάνεις το μέτρο με το ποτό και μεθάς άσχημα και αυτό φτάνει σε τοξικά πια επίπεδα, δε φταίει το αλκοολούχο πότο γι’ αυτό αλλά εσύ που δε μπόρεσες να βάλεις φρένο και όρια στον εαυτό σου. Έτσι λοιπόν και στην περίπτωση των social media που αποτελούν στα μάτια μου πρωτίστως πια ένα εργαλείο για επιχειρήσεις και περσόνες ώστε να επικοινωνήσουν ιδέες, προϊόντα και υπηρεσίες, η κακή χρήση, η έλλειψη μέτρου και οι προσωπικές ανασφάλειας – αν θες – του εκάστοτε ανθρώπου μετατρέπουν τους προσωπικούς λογαριασμούς σε ναρκισσιστικά μέσα αυτοπροβολής που τις περισσότερες φορές απέχουν άρδην από την πραγματικότητα. Έχω συναντήσει πολλές φορές ανθρώπους με ναρκισσιστικά χαρακτηριστικά που τελικά έχουν τεράστιες ανασφάλειες.

Έχεις την αίσθηση της ευθύνης να σκεφτείς δυο φορές πριν πεις κάτι στον κόσμο που σε ακολουθεί;

Η προσωπική μου άποψη και η αλήθεια μου δεν αποτελούν θέσφατο και ουδέποτε ισχυρίστηκα πως έχω το αλάθητο. Είμαι ένας άνθρωπος μου μεταφέρω και επικοινωνώ τα προσωπικά μου βιώματα με μια σκοπιά σαρκαστική και αυτοσαρκαστική. Αν θεωρήσω ότι κάτι έχει ειπωθεί με
τρόπο άσχημο ή ενδεχομένως προσβλητικό δε θα διστάσω να ζητήσω συγγνώμη. Δε φιμώνομαι και εκφράζω τις περισσότερες φορές αυτό που εξέφραζα και στους φίλούς μου. Θέλω να έχω μια αυθεντικότητα στον τρόπο που επικοινωνώ και θεωρώ ότι αυτό εκτιμάται στο τέλος της ημέρας είτε ο ακροατής συμφωνεί είτε όχι.

Τι είδους χρήση κάνεις σε φίλτρα, μακιγιάζ, φωτισμό;

Μου αρέσουν τα φίλτρα που αναδεικνύουν τις φωτογραφίες, θεωρώ το retouse πρέπει να έχει όρια, δε γίνεται να σε συναντάει ο άλλος στο δρόμο και να πιστεύει ότι είσαι διαφορετικός άνθρωπος σε σχέση με αυτόν που έβλεπε στα βίντεο. Τα βίντεο βεβαίως δεν είναι φωτογραφίες και εγώ σε αυτά αγαπώ να τσαλακώνομαι όσο περισσότερο γίνεται. Χρησιμοποιώ φώτα επαγγελματικού τύπου και μου αρέσει πολύ το έντονο μακιγιάζ. Παρόλα αυτά αν δεις στιγμιότυπα από τα βίντεο μου είναι πολλά και ξεκαρδιστικά που μόνο μόνο instagram model δε με λες!! Θεωρώ χρειάζεται ένα μετρό ειδικά στα φίλτρα και στο retouse..δε χρειάζεται να το παρακάνουμε και γενικά οι άνθρωποι δεν είμαστε ατσαλάκωτοί και πανέμορφοι 24/7 οπότε είναι ανόητο να το προσποιούμαστε και να εμμένουμε ότι είναι έτσι.

Πόση ώρα σου παίρνει να επεξεργαστείς ένα βίντεο;

Χρειάζεται αρκετή ώρα ειδικά αν τα αποσπάσματα είναι πολλά και χρειάζεται να μπουν σε σειρά, να κοπούν σημεία που “κάνουν κοιλία” ‘η σημεία που δεν βγάζουν πολύ νόημα και εν συνεχεία να φτιαχτούν λίγο τα χρώματα. Χρειάζομαι λοιπόν σίγουρα 1 με 2 ώρες για να βάλω σε τάξη ένα βίντεο διάρκειας 10 – 15 λεπτών. Φυσικά η εξάσκηση και η τριβή με το αντικείμενο σε κάνει σταδιακά καλύτερο!

Τελικά κατά πόσο υπάρχουν αυθεντικά ή στημένα πρόσωπα στο διαδίκτυο;

Φυσικά υπάρχουν και οι 2 κατηγορίες και μου φαίνεται αρκετά λογικό να συμβαίνει αυτό. Εξαρτάται από το που απευθύνεται το περιεχόμενο που παράγει ο εκάστοτε δημιουργός περιεχομένου. Ένα brand παραδείγματος χάρη μπορεί να ζητάει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά από τον άνθρωπό με τον οποίο επιλέγει να συνεργαστεί, ως εκ τούτου θεωρώ ότι πάντα πρέπει εντοπίζεται μια συμβιβαστική λύση ώστε ούτε η περσόνα να μην χάνει εντελώς την ταυτότητα της ούτε και το brand φυσικά. Ένα εξαιρετικό τέτοιο παράδειγμα είναι ο Διονύσης Ατζαράκης. Τώρα το να είσαι μια περσόνα ξεκάθαρα στημένη θεωρώ ότι αποσκοπεί σε συγκεκριμένα κίνητρα, καθώς ή εσύ εξυπηρετείς σκοπιμότητες ή εσύ θες να δημιουργήσεις ή να συντηρήσεις κάποιες καταστάσεις αποκλειστικά για την “τηλεθέαση” και τον ντόρο που θα δημιουργηθεί.

Όλες οι ειδήσεις άμεσα μέσα από το Google News. Κάντε κλικ εδώ και κάντε εγγραφή


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ