Επεσαν 16.000 κ. λάσπη στον Οδοντωτό – Κλιμάκιο του ΟΣΕ έκανε αυτοψία στη γραμμή του τρένου

Μελέτη με πλήρη τεχνικά έργα, σε συνεργασία υπουργείου Υποδομών -Περιφέρειας – Δήμου Καλαβρύτων

Επεσαν Αυτή την εικόνα αντίκρισε, χθες, κλιμάκιο του ΟΣΕ

Αμεσα ήταν τα αντανακλαστικά του ΟΣΕ στο πρόβλημα που πρόεκυψε στην ιστορική σιδηροδρομική γραμμή του Οδοντωτού Διακοπτού- Καλαβρύτων, που παραμένει από προχθες και πάλι κλειστή, λόγω των υλικών που την έφραξαν από την κακοκαιρία.

Χθες, κλιμάκιο υπάλληλων του ΟΣΕ Πάτρας, με τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων βρέθηκε στο σημείο. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ανθρώπων του, κατά τη διάρκεια της νεροποντής έπεσε μεγάλος όγκος, που άγγιξε τα 16.000 κυβικά λάσπη, αναμεμειγμένη με πέτρες.

Στην αυτοψία διαπιστώθηκε ότι δεν έχει προκύψει κάποιο σοβαρό πρόβλημα στις ράγες, όμως θα χρειαστεί χρόνος για να απομακρυνθούν τα φερτά υλικά. Ωστόσο, εργάτες προχώρησαν σε καθαρισμούς και μπάζωσαν ορισμένα σημεία, όσο η γραμμή παραμένει εκτός λειτουργίας.

Ακόμα, δεν μπορεί να γίνει εκτίμηση για το πότε θα ανοίξει και θα επαναληφθούν τα δρομολόγια, καθώς υπάρχει φόβος για το σημερινό νέο κύμα κακοκαιρίας, που αναμένεται να πλήξει την περιοχή. Είναι, έτσι, σίγουρο ότι ο Οδοντωτός δεν θα λειτουργήσει το σαββατοκύριακο και εξελίξεις θα υπάρξουν προσεχώς, ανάλογα με το αν θα προκύψει νέα ζημιά από κάποια γεωλογικά φαινόμενα.

«Εμείς θέλουμε να ανοίξει η γραμμή…”αύριο”, όμως τα φερτά υλικά που έχουν πέσει είναι πολλά και έτσι θα χρειαστεί αρκετή δουλειά για να καθαριστούν» έλεγε στην «Πελοπόννησο» στέλεχος του ΟΣΕ, περιγράφοντας το πρόβλημα.

Πληροφορίες της «Π» αναφέρουν ότι ο ΟΣΕ θα ζητήσει να ετοιμαστεί μελέτη με πλήρη τεχνικά έργα, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, ώστε να σταματήσει αυτό το «άνοιξε-κλείσε» που κάνει κακό -τουριστικά και οικονομικά- σε όλη την περιοχή. Σημειώνεται πως ο ΟΣΕ είναι σε συνεργασία με τον Δήμο Καλαβρύτων, ο οποίος είναι θετικός να βοηθήσει σε ό,τι του ζητηθεί.