Έπεσε το σύστημα, χωρίς self test τα φαρμακεία
Σοβαρά τεχνικά προβλήματα αντιμετωπίζουν από το πρωί τα φαρμακεία αφού λόγω της μεγάλης προσέλευσης πολιτών έχει πέσει το σύστημα διάθεσης των self test ενώ τα rapid test χορηγούνται κανονικά.
Φαρμακοποιοί αναφέρουν ότι αυτό ήταν αναμενόμενο, καθώς καλούνται μέσα σε δυο εικοσιτετράωρα να προμηθεύσουν τον γενικό πληθυσμό με εκατομμύρια τεστ.
Σύμφωνα με τις προηγούμενες εξαγγελίες, της 30ης Νοεμβρίου, η χορήγηση αυτή επεκτείνονταν χρονικά σε διάστημα 15 ημερών, από τις 6 έως τις 19 Δεκεμβρίου.
Σημειώνεται ότι νωρίτερα ο υπουργός Υγείας, Θ. Πλεύρης ζήτησε από τους πολίτες να κάνουν όσο τον δυνατόν περισσότερα self test πριν από κάθε κοινωνική εκδήλωση.
Την ίδια ώρα καταναλωτικές οργανώσεις εκφράζουν επιφυλάξεις για τις μάσκες τύπου ΚΝ95 που απαιτούνται από αύριο για την είσοδο σε σούπερ μάρκετ και μέσα μαζικής μεταφοράς, εκτιμώντας ότι θα υπάρξουν φαινόμενα αισχροκέρδειας από διαφορά σημεία και κυρίως από τα φαρμακεία.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Πώς να ξεχωρίσετε ένα AI βίντεο σε 5 δευτερόλεπτα: Τα λάθη που κάνουν τα deepfakes και δεν φαίνονται με την πρώτη ματιά
Πως να φτιάξεις την ανάλυση και να μεγεθύνεις τις παλιές σου φωτογραφίες με AI
Ομορφες στιγμές καλοκαιριού στο Τρεχλό Καλαβρύτων ΒΙΝΤΕΟ
Γιατί δυσκολευόμαστε να κοιμηθούμε σε ξένο κρεβάτι – Τι αποκαλύπτει η επιστήμη για τον εγκέφαλο
Avengers: Doomsday – «Η κόλαση λογοδοτεί σε εμένα» το νέο trailer αποκαλύπτει ένα νέο έπος
Προσφορά της Humanity Greece προς τους Εθελοντές Πυροσβέστες της Αχαΐας ΦΩΤΟ
Αυτά είναι τα 6 φυτά που μπορείτε να φυτέψετε τον Αύγουστο
Gemini 3.7 Flash: Η Google ανεβάζει ταχύτητα στον ανταγωνισμό της AI
