Eπιχείρηση απεγκλωβισμού των Ελλήνων στο Σουδάν – Δένδιας: Ελληνικά αεροσκάφη στην Αίγυπτο
Δηλώσεις του Νίκου Δένδια για τους Έλληνες του Σουδάν.
Προ ολίγου αποφασίστηκε από τον πρωθυπουργό η μεταστάθμευση αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας, μαζί με στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων στην Αίγυπτο σε ετοιμότητα, προκειμένου να μπορούν να συμμετάσχουν σε επιχείρηση απεγκλωβισμού των Ελλήνων πολιτών, ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε δήλωσή του για τους Έλληνες στο Σουδάν.
Ανησυχία για τους Έλληνες στο Σουδάν – Νέα επικοινωνία Δένδια με Μπορέλ
Στο πλαίσιο συνεχών ενεργειών για παροχή βοήθειας στους Έλληνες στο Σουδάν και συντονισμού των προσπαθειών πιθανής επιχείρησης εκκένωσής τους όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας επικοινώνησε το Σάββατο 22/4 δύο φορές με τον ύπατο εκπρόσωπο της ΕΕ, για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας, Ζοζέπ Μπορέλ.
Σε δηλώσεις του ο Νίκος Δένδιας διαβεβαίωσε πως το υπουργείο Εξωτερικών παραμένει σε συντονισμό με τα υπόλοιπα κράτη-μέλη της ΕΕ για ενδεχόμενη επιχείρηση απεγκλωβισμού. Το θέμα, ενημέρωσε, θα το θέσει αύριο το πρωί στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, στο Λουξεμβούργο, ως θέμα απόλυτης προτεραιότητας.
View Video – no integration ID provided
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Ταξίδι με παιδιά: Ο απαραίτητος οδηγός ασφαλείας από παιδίατρο
Το αδιέξοδο της Meta και τα smart glasses
Το μυστικό της νεότητας μετά τα 60: Η καθημερινή συνήθεια που «χτίζει» μυς χωρίς γυμναστήριο
Το Blade Runner 2099 έχει επιτέλους trailer και ημερομηνία – όλα όσα ξέρουμε
Ρίχνει το σάκχαρο σε χρόνο ρεκόρ: Η υπερτροφή που σταθεροποιεί τη γλυκόζη μετά από κάθε γεύμα
BMW: Αποκαλύφθηκε το ηλεκτρικό M3 και ίσως είναι το καλύτερο M όλων
Πώς αλλιώς να φας όσπρια όταν έχει ζέστη; 8 δροσερές και νόστιμες ιδέες για το καλοκαίρι
Η Κίνα τα απαγόρευσε ήδη: Τα ηλεκτρονικά χερούλια των Tesla στο μικροσκόπιο
