Επιμένει ο Τραμπ να «τη λέει» σε δημοσιογράφους…
Ο Αμερικανός πρόεδρος κλιμακώνει την κριτική του κατά του CNN και του MS Now…

Μία ημέρα μετά την απόφαση του Λευκού Οίκου να απαγορεύσει στο CNN να ταξιδέψει με το Air Force One για να παρέχει τηλεοπτική κάλυψη εκ μέρους του δημοσιογραφικού pool κατά την επίσκεψη του προέδρου στο Τενεσί, ο Ντόναλντ Τραμπ επανέλαβε τις επικρίσεις του τόσο κατά του συγκεκριμένου δικτύου όσο και κατά του MS Now, το οποίο επίσης έχει επιχειρήσει να αποκλείσει λόγω της κάλυψης που θεωρεί υπερβολικά αρνητική απέναντί του.
Καθώς αναχωρούσε από τον Λευκό Οίκο νωρίς το Σάββατο, η ανταποκρίτρια του MS Now στον Λευκό Οίκο, Ακάιλα Γκάρντνερ, τον ρώτησε:
«Θέλετε να συμμετέχουν στο δημοσιογραφικό pool μόνο μέσα ενημέρωσης που σας υποστηρίζουν;»
«Όχι, όχι, όχι. Θέλω πραγματικές ειδήσεις, όχι fake news όπως εσείς», απάντησε ο Τραμπ.
Η συγκεκριμένη στιγμή δεν μεταδόθηκε ζωντανά, καθώς το CNN είχε απομακρυνθεί από τον ρόλο του τηλεοπτικού συνεργείου του pool, ωστόσο το βίντεο αναρτήθηκε αργότερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τον Λευκό Οίκο.
Ο Τραμπ συνέχισε επαναλαμβάνοντας προηγούμενες επιθέσεις του εναντίον του CNN και του MS Now, το οποίο αποκάλεσε «MS DNC», παραπέμποντας στην Εθνική Επιτροπή του Δημοκρατικού Κόμματος (DNC).
Τότε η Γκάρντνερ επέμεινε: «Δεν θέλετε δύσκολες ερωτήσεις;»
«Κάνε ησυχία», της απάντησε ο Τραμπ, προτού συνεχίσει να εκφράζει το γνώριμο παράπονό του ότι η δημοσιογραφική κάλυψη των συγκεκριμένων μέσων δεν είναι αρκετά θετική απέναντί του.
Από την πρώτη προεδρική θητεία του, ο Τραμπ έχει χαρακτηρίσει μέσα ενημέρωσης που δεν τον υποστηρίζουν ανοιχτά ως «εχθρούς του λαού», ενώ συχνά αποκαλεί τα αρνητικά για εκείνον δημοσιεύματα «fake news».
Κατά τη δεύτερη θητεία του, έχει επίσης επανειλημμένα απευθυνθεί σε γυναίκες δημοσιογράφους που του θέτουν δύσκολες ερωτήσεις, ζητώντας τους να σωπάσουν.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News