Υπουργείο Παιδείας: Επιμορφωτικό πρόγραμμα για την εκπαίδευση προσφύγων-μεταναστών

Τι περιλαμβάνει

Υπουργείο Παιδείας: Επιμορφωτικό πρόγραμμα για την εκπαίδευση προσφύγων-μεταναστών

Χαιρετισμό απηύθυνε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως στην τελετή έναρξης του επιμορφωτικού προγράμματος «Εκπαίδευση για την Ένταξη – Πρόγραμμα για την υποστήριξη εκπαιδευτικών στην εκπαίδευση παιδιών με προσφυγικό/μεταναστευτικό υπόβαθρο».

«Στόχος είναι όλοι οι μαθητές, χωρίς διακρίσεις, να έχουν πρόσβαση σε ένα ποιοτικό σχολείο που λειτουργεί ως αποτελεσματικός μοχλός κοινωνικής κινητικότητας για το κάθε παιδί και που παρέχει ίσες ευκαιρίες ανέλιξης στην εποχή της παγκόσμιας κοινωνίας της γνώσης» επισήμανε η κ. Κεραμέως.

 Τι αφορά το πρόγραμμα
Το πρόγραμμα έχει ως βασικό σκοπό «τη βελτίωση των δεξιοτήτων των εκπαιδευτικών και των στελεχών εκπαίδευσης στην επαφή τους με πολύγλωσσα και πολυπολιτισμικά περιβάλλοντα μάθησης, με την επιμόρφωση 1.600 ατόμων, με 400 ώρες επιμόρφωσης σε βάθος 9 μηνών». Το υπουργείο Παιδείας «δρομολογεί πολιτικές για την πλήρη συμπερίληψη των παιδιών προσφύγων/μεταναστών στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα», περιγράφεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το ΥΠΑΙΘ, φέτος 14.421 μαθητές πρόσφυγες έχουν εγγραφεί στα σχολεία, ενεργοποιήθηκε εκ νέου η παροχή διερμηνείας στις σχολικές μονάδες, τοποθετήθηκαν 87 εκπαιδευτικοί σε θέσεις Συντονιστών Εκπαίδευσης Προσφύγων και προσλήφθηκαν 1.540 εκπαιδευτικοί για τις 110 Δομές Υποδοχής Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΔΥΕΠ) και ιδρυμένες Τάξεις Υποδοχής στην Α/θμια και Β/θμια εκπαίδευση σε όλη την επικράτεια.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις - νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σταϊκούρας: Εξετάζεται «πάγωμα» της εισφοράς αλληλεγγύης
Πάνος Σκουρλέτης: Να σταματήσει η κυβέρνηση να κλείνει τα μάτια στα σοβαρά προβλήματα delivery και courier
Ανδρουλάκης: Όχι σε συγκυβέρνηση με τη ΝΔ
Κικίλιας: Είμαστε αισιόδοξοι ότι φέτος ο τουρισμός θα πρωταγωνιστήσει