Επίσκεψη Ξανθού-Βαρδαρού στην «Φλόγα»

Επίσκεψη Ξανθού-Βαρδαρού στην «Φλόγα»

Τον Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Η Φλόγα» επισκέφθηκαν ο Τομεάρχης Υγείας της Κ. .Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., βουλευτής Ρεθύμνου, Ανδρέας Ξανθός και ο πρ. Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας, υποψ. Βουλευτής Σάμου Σταμάτης Βαρδαρός.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση της Προέδρου της οργάνωσης κας Μαρίας Τριφωνίδη, η οποία τους ξενάγησε στους ξενώνες των οικογενειών, στις σχολικές αίθουσες και στους άλλους χώρους της «Φλόγας» και τους ενημέρωσε αναλυτικά για το παρεχόμενη υποστήριξη τόσο στις οικογένειες από την περιφέρεια, όσο και προς τις δημόσιες παιδοογκολογικές δομές.

Η κα Τριφωνίδη επανέλαβε την αντίθεσή της στην πρόσφατη νομοθέτηση της κυβέρνησης που ανοίγει τον δρόμο για την ιδιωτικοποίηση του ογκολογικού κέντρου του Νοσοκομείου Παίδων και επισήμανε την απουσία ουσιαστικής διαβούλευσης με τους άμεσα εμπλεκόμενους, υγειονομικούς και οικογένειες των παιδιών.

Η πολύ διδακτική επίσκεψη επιβεβαίωσε την άποψη ότι η ολιστική αντιμετώπιση του παιδικού καρκίνου όμως (από την έγκαιρη διάγνωση μέχρι τις σύγχρονες θεραπείες) απαιτεί ισχυρό ΕΣΥ με εξειδικευμένες ογκολογικές δομές και υπηρεσίες, και συνολικά αναβαθμισμένη δημόσια παιδιατρική περίθαλψη, παράλληλα με ένα ολοκληρωμένο πλέγμα υποστηρικτικών δράσεων για τον μικρό ασθενή και την οικογένειά του πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας.

Google News

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ