Επιστολή Χρ. Τσόλκα στην «Π»: Ενόχληση για το «κομμωτήριο»…και μια απάντηση

Αντέδρασε ο δικηγόρος Πατρών Χρήστος Τσόλκας

Επιστολή

Λάβαμε από τον δικηγόρο κ. Χρήστο Τσόλκα και δημοσιεύουμε την κατωτέρω επιστολή-διαμαρτυρία:

Την 23-05-2024 δημοσιεύτηκε τόσο στο οικείο φύλλο της εφημερίδας σας και δη στη σελ. 7 αυτής, στη στήλη «απόρρητη γραμμή» του δημοσιογράφου σας Γεωργίου Αναστασοπούλου, όσο και στην ιστοσελίδα της εφημερίδας σας, άρθρο με τίτλο «Πρώτη μέρα αντιεξουσιαστών στο εδώλιο – Πρόεδρος ‘’δεν είμαστε … κομμωτήριο με ραντεβού!’», στο οποίο αναφέρει επί λέξει ο ανωτέρω αρθρογράφος: «Πάντως, κατά την έναρξη της δίκης διατυπώθηκε το αίτημα από δικηγόρο των κατηγορουμένων ν’ αρχίσει η εκδίκαση της υπόθεσης στις 12 το μεσημέρι για να μπορεί να παραστεί συνάδελφός της που ήταν απασχολημένος σε άλλη δίκη.

‘’Δεν είμαστε… κομμωτήριο για να κλείνουμε ραντεβού τις ώρες που μπορούμε’’ είπε σκωπτικά και αυστηρά η πρόεδρος της έδρας και η διαδικασία ξεκίνησε κανονικά, στην ώρα της», ενώ σε άλλο σημείο αναφέρει ότι «αν και η τακτική των συνηγόρων υπεράσπισης (ενστάσεις, κωλύματα κ.λπ.) δείχνει ότι δεν κόπτονται για έκδοση γρήγορης ετυμηγορίας…».

Επειδή κατά την αναφερόμενη στο άρθρο δικάσιμο της 22ης-05-2024 ήμουν ο μόνος δικηγόρος που απουσίαζα συνεπεία ανειλημμένων και ανυπέρβλητων υποχρεώσεων.

Επειδή ουδέποτε ζήτησα τόσο εγώ όσο και η συνεργάτιδά μου «ραντεβού», εν είδει κομμωτηρίου, προς εκδίκαση της υποθέσεως και άσκηση των καθηκόντων μου, όπως εμφανίζεται να συμβαίνει στο ανώτερο άρθρο σας, αλλά αντίθετα απλά και μόνον ανακοίνωσε η συνεργάτιδά μου την απουσία μου.

Επειδή ουδέποτε ειπώθηκαν τα περί «ραντεβού» και «κομμωτηρίου» από την έδρα, όπως άλλωστε αποδεικνύεται και από τα τηρούμενα ηχογραφημένα πρακτικά της δίκης.

Επειδή εύκολα γίνεται αντιληπτό ότι είναι άκρως συκοφαντικό να εμφανίζομαι να ζητάω ραντεβού ως σε κομμωτήριο για την εκδίκαση της υπόθεσης και την άσκηση των καθηκόντων μου δηλαδή να εμφανίζομαι να παρελκύω τις δίκες υποβάλλοντας παρελκυστικά αιτήματα.

Επειδή όλα τα ανώτερα αναφέρομενα από εσάς είναι ψευδή και συκοφαντικά.

Επειδή διαμαρτύρομαι εντόνως για τα ψευδέστατα περιστατικά που αναφέρετε στο ανωτέρω άρθρο σας καθόσον ουδέποτε ζήτησα ραντεβού είτε ο ίδιος είτε διά συνεργάτιδάς μου και ουδέποτε σχολίασε η πρόεδρος τα περί κομμωτηρίου.

Επειδή ενόψει των ανωτέρω καλείσθε όπως εντός 24 ωρών δημοσιεύσετε την παρούσα δήλωσή μου στην ίδια θέση με τα συκοφαντικά αναφερόμενα σε βάρος μου ζητώντας ταυτόχρονα συγγνώμη για τα ψευδώς αναφερόμενα που ουδέποτε ειπώθηκαν, βεβαιώνοντας ταυτόχρονα ότι το ρεπορτάζ σας δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, και οφείλεται σε λανθασμένη πληροφόρηση από συγκεκριμένη πηγή, την οποία σε κάθε περίπτωση οφείλετε να κατονομάσετε.

Επειδή περαιτέρω πέραν της συγγνώμης, προκειμένου αυτή να γίνει αποδεκτή, θα πρέπει να αναφερθεί η πηγή της κακής πληροφόρησης, αν υπάρχει, προκειμένου να αποδειχθεί κατά τρόπο περίτρανο η στόχευση της ψεύδους πληροφορήσεως.

Σε αντίθετη περίπτωση, σας δηλώνω θα αναγκαστώ να προβώ σε κάθε νόμιμη ενέργεια για τις σε βάρος μου συκοφαντικές δημοσιεύσεις.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

Είναι δυνατόν οι αστυνομικοί-μάρτυρες στη δίκη των αντιεξουσιαστών να ενημέρωσαν τους ανωτέρους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ Αχαΐας για την απόρριψη του αιτήματος να καθυστερήσει η εκδίκαση της υπόθεσης επί τρίωρο, αναφέροντας το σχόλιο της προέδρου της έδρας ότι «εδώ δεν είναι κομμωτήριο να κλείνουμε ραντεβού», χωρίς να έχει γίνει αυτό το σχόλιο εκ μέρους της;

Μπορεί να γίνει πιστευτό ότι οι ένστολοι παραπλάνησαν τους ανωτέρους τους;

Είναι δυνατόν τα ανωτέρω να τυγχάνουν του ανάλογου σχολιασμού σε «πηγαδάκια» της δίκης και να αφορούν ένα ανύπαρκτο -κατά τον κ. Τσόλκα- σχόλιο της κ. προέδρου, που συνόδευε την απόρριψη του αιτήματος να καθυστερήσει η έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας; Συνεπώς, δεν θα είχαμε την παραμικρή αναστολή να ζητήσουμε συγγνώμη αν τα παραπάνω δεν ευσταθούσαν. Ομως, κατά την κρίση μας, ευσταθούν για προέρχονται από πολλές και διαφορετικές πηγές μας, τόσο από το Αστυνομικό, όσο και από το Δικαστικό Μέγαρο…

Και -καλοπροαίρετα- μια συμβουλή:

Η σύγχυση και ο αδικαιολόγητος εκνευρισμός, παρότι ούτε καν «φωτογραφίσαμε» στο ρεπορτάζ μας τον κ. Τσόλκα, δεν είναι καλοί σύμβουλοι. Και σώφρον είναι να μείνει εδώ, γιατί διαφορετικά θα πάμε σε καταγεγραμμένες απειλές και εκβιασμούς, αν ανοίξουν τα κινητά μας τηλέφωνα!

Υ.Γ.: Ειλικρινά εκπλήσσομαι, διότι αξιώνει ο επιστολογράφος να παραβιάσω το δημοσιογραφικό απόρρητο. Δικαιούμαι να εκπλήσσομαι, διότι ουδέποτε το έπραξα με τον ίδιο επί 30 ολόκληρα χρόνια.

Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News

pelop Google news bing news pelop whatsapp Pelop