Επιστολή της Ήρας Κουρή προς τα πληρώματα: Οδηγίες για ασφαλείς παρελάσεις το τελευταίο Σαββατοκύριακο

Τι αναφέρει στην επιστολή της η Ήρα Κουρή

Επιστολή

Επιστολή για ασφαλείς παρελάσεις του τελευταίου Σαββατοκύριακου του Πατρινού Καρναβαλιού 2024 απέστειλε η Πρόεδρος της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας Ήρα Κουρή προς τους υπεύθυνους των πληρωμάτων.

Στην επιστολή της η Πρόεδρος αναφέρει:

«Απευθυνόμαστε σε εσάς, τους υπευθύνους των πληρωμάτων, γνωρίζοντας ότι με την επιρροή που έχετε στα μέλη σας και την καλή συνεργασία με τους υπεύθυνους των παρελάσεων, θα έχουμε όμορφη και ασφαλή παρέλαση. Υπενθυμίζουμε λοιπόν, κάποιους ευνόητους κανόνες συμπεριφοράς, ζητάμε κατανόηση, υπομονή και αλληλοσεβασμό.

•Να τηρηθούν τα ωράρια που έχουν οριστεί από τους διοργανωτές.

•Να σεβαστούμε την σειρά προτεραιότητας και να μην γίνουν μετακινήσεις την τελευταία στιγμή .

•Να σεβόμαστε τις υποδείξεις των εθελοντών που φέρουν διακριτικά και φροντίζουν αφιλοκερδώς για την ασφαλή και ομαλή διεξαγωγή των παρελάσεων.

•Να αποφύγουμε τη χρήση βεγγαλικών και καπνογόνων γιατί προκαλούν σοβαρά προβλήματα (εγκαύματα, αναπνευστικά, οφθαλμολογικά).

•Να αποφύγουμε κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών. Σοβαρές είναι οι συνέπειες από τη μέθη κυρίως, στους νέους και στις νέες. Επίσης, τα σπασμένα μπουκάλια προκαλούν σοβαρούς τραυματισμούς, που συχνά καταλήγουν στην μεταφορά των τραυματισμένων στα νοσοκομεία .

•Να μην αγοράζουμε από πλανόδιους ποτά γιατί είναι επικίνδυνα για την υγεία μας.

•Να φροντίζετε ώστε τα νέα παιδιά να μην παρασύρονται από επιτήδειους πλασιέ επικίνδυνων ουσιών .

•Για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, να απευθύνεστε στους ανθρώπους της διοργάνωσης που φέρουν διακριτικά .

•Να γνωρίζετε ότι οι εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού , το προσωπικό του ΕΚΑΒ, το Ιατρικό προσωπικό, η Πυροσβεστική βρίσκονται σε ετοιμότητα παρέμβασης όπου χρειαστεί.

Ας φροντίσουμε όλοι για την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων του Καρναβαλιού της Πάτρας με ασφάλεια, με ωραίο θέαμα, με ξεχωριστή φιλοξενία. Με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες θα ανανεώσουμε και για τον επόμενο χρόνο τη συνάντησή μας για το Πατρινό Καρναβάλι, για το Καρναβάλι της Ελλάδας.

Καλό Καρναβάλι!
Για την Οργανωτική Επιτροπή
Οι υπεύθυνοι Παρέλασης
Κωνσταντίνος Δραγώτης, Σπύρος Κρότσης

Η Πρόεδρος
της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας

Ήρα Κουρή