Επιστρέφουν οι αναστολές συμβάσεων σε μπαρ και κέντρα διασκέδασης

Στόχος είναι η προστασία των θέσεων εργασίας και γι’ αυτό στο οικονομικό επιτελείο σχεδιάζουν άμεση επαναφορά της ενίσχυσης.

αναστολές

Με την ανακοίνωση των νέων αυστηρότερων μέτρων που ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και τα οποία τίθενται σε ισχύ από τις 06.00 σήμερα Πέμπτης, η απαγόρευση της μουσικής αλλά και το μειωμένο ωράριο μέχρι τα μεσάνυχτα δημιουργεί τεράστια ανησυχία στους κλάδους που πλήττονται άμεσα με το οικονομικό επιτελείο να σχεδιάζει επιστροφή των αναστολών συμβάσεων και του επιδόματος των 534 ευρώ, στοχευμένα σε επιχειρήσεις όπως μπαρ και κέντρα διασκέδασης.

 

Τι σχεδιάζει το οικονομικό επιτελείο

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, υπάρχει εισήγηση του οικονομικού επιτελείου να επιστρέψουν οι αναστολές συμβάσεων εργασίας στοχευμένα για κλάδους που ουσιαστικά «κλείνουν» και όχι οριζόντια.

Αυτό σημαίνει ότι δε θα υπάρχει συγκεκριμένη κρατική εντολή αλλά θα αφορά σε επιχειρήσεις που λόγω των περιορισμών που επιβάλλονται, η οικονομική τους συρρίκνωση είναι τέτοια που ισοδυναμεί με αναστολή λειτουργίας.

Στόχος είναι η προστασία των θέσεων εργασίας και γι’ αυτό στο οικονομικό επιτελείο σχεδιάζουν άμεση επαναφορά της ενίσχυσης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, το μοντέλο που αναμένεται να ακολουθηθεί είναι το ίδιο με το προηγούμενο διάστημα, δηλαδή θα υπάρχει αποζημίωση ειδικού σκοπού 17,8 ευρώ / ημέρα αναστολής.

Παράλληλα θα υπάρχει ενεργό και το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ το οποίο παρατείνεται μέχρι τα τέλη Μαρτίου και στο οποίο εντάσσονται εργαζόμενοι με πρόσληψη έως 31/10/21.

Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News

pelop Google news bing news pelop whatsapp Pelop