Επιστροφή στο Πλέξιμο και το Κέντημα

Επιστροφή στο Πλέξιμο και το Κέντημα

Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι στρέφονται στο πλέξιμο και το κέντημα. Αυτές οι δυο ασχολίες, από εκεί που όδευαν προς μαρασμό, βιώνουν μια νέα άνθιση! Έχουν πάψει πια να θεωρούνται γιαγιαδίστικες ασχολίες, ενώ βλέπουμε γυναίκες, άντρες και παιδιά να ασχολούνται με αυτές.

Δεν είναι λίγοι οι παράγοντες που οδήγησαν τον κόσμο να πιάσει τις βελόνες. Η ακρίβεια και ο εγκλεισμός στην καραντίνα είναι κάποιοι από τους λόγους αυτούς. Ωστόσο, αυτή η επιστροφή του κόσμου στο πλέξιμο και το κέντημα είχε σημαντικά οφέλη!

Μήπως, λοιπόν, αν ακόμα δεν έχετε ασχοληθεί, να το ρίξετε και εσείς στο πλέξιμο και το κέντημα; Τι θα χρειαστείτε; Βελόνες, νήματα ή κλωστές κεντήματος, καμβάδες και άλλα που θα βρείτε στο κατάστημα Περί Βελόνας και Κλωστής, και φυσικά όρεξη και μεράκι! Δεν χρειάζεται να είναι κανείς γνώστης για να ασχοληθεί. Ακολουθώντας τα βασικά βήματα, όλοι μπορούν να πλέξουν και να κεντήσουν.

Ποια είναι τα οφέλη τους

Κακά τα ψέματα δεν είναι και λίγα τα οφέλη που παρέχουν στον άνθρωπο αυτές οι δημιουργικές ασχολίες. Εκτός από το πρακτικό, π.χ. την ένδυση, και το αισθητικό κομμάτι, π.χ. διακόσμηση ρούχων και του σπιτιού, προσφέρουν και άλλα οφέλη.

Είναι μια μορφή ψυχοθεραπείας. Θα μπορούσε κανείς να πει ότι είναι ένα είδος διαλογισμού. Με τις επαναλαμβανόμενες κινήσεις και την «απομόνωση» από το στρες της καθημερινότητας, ο άνθρωπος τείνει να χαλαρώνει. Έτσι, λειτουργούν ως αγχολυτικά, αφού απομακρύνουν το μυαλό από τα βάρη και το συνεχές άγχος.

Παράλληλα, είναι ιδανικές ασχολίες για ανθρώπους με χρόνιους πόνους. Μιας που το μυαλό τείνει να είναι συγκεντρωμένο στον καθημερινό πόνο, ξεκινώντας π.χ. το πλέξιμο θα συγκεντρωθεί σε αυτό με αποτέλεσμα να «ξεχάσει» τον πόνο!

Δεν γίνεται βέβαια να μην αναφερθούμε και στην όξυνση της δημιουργικής φαντασίας, αλλά και στην ενίσχυση της επιμονής και της αποφασιστικότητας! Ξεκινώντας από το μηδέν, έχετε τη δυνατότητα να φτιάξετε τα σχέδια που έχετε στο μυαλό σας. Έτσι, με φαντασία, υπομονή και επιμονή το αποτέλεσμα θα είναι αυτό που είχατε ονειρευτεί!

Πως να ξεκινήσει ένας αρχάριος το πλέξιμο ή το κέντημα

Βρισκόμαστε στην εποχή που ό,τι ψάχνουμε είναι στο διαδίκτυο. Αναζητώντας μαθήματα για πλέξιμο ή κέντημα, θα εμφανιστούν μια σειρά από βίντεο για να δείτε. Μάθετε πρώτα τις βασικές τεχνικές τους και έπειτα μπορείτε να συνεχίσετε στις πιο εξεζητημένες.

Ωστόσο, ο καλύτερος τρόπος εκμάθησης είναι με έναν «δάσκαλο» από δίπλα. Σίγουρα οι γιαγιάδες ή οι μαμάδες, ή ακόμα και φίλοι σας, θα γνωρίζουν κέντημα ή πλέξιμο. Καθίστε, λοιπόν, μαζί τους και μάθετε ευχάριστα αυτές τις τέχνες. Με αυτό τον τρόπο, όχι μόνο θα μάθετε να φτιάχνετε τα σχέδιά σας, αλλά παράλληλα θα ενισχύσετε τη συντροφικότητα και την κοινωνικότητά σας!

Διαφορετικά, στο Περί βελόνας και Κλωστής μπορούμε να σας δείξουμε εμείς τις βασικές τεχνικές για να γίνετε master στο πλέξιμο και το κέντημα. Σε μας θα βρείτε, επίσης, όλα τα υλικά που θα χρειαστείτε και πολλά άλλα, για να αρχίσετε αμέσως τις δημιουργίες σας!

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments