Επιτέθηκαν με μαχαίρι σε Ιρανό δημοσιογράφο στο Λονδίνο

Δέχθηκε επίθεση από ομάδα δραστών καθώς έβγαινε από το σπίτι του.

Ιρανό

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση στο νοσοκομείο αφού φέρει πολλαπλά τραύματα από μαχαίρι.

Ο Pouria Zeraati, ο οποίος παρουσιάζει εκπομπή στο περσικό τηλεοπτικό δίκτυο Iran International, δέχθηκε επίθεση από δύο άτομα καθώς έβγαινε από το σπίτι του το απόγευμα της Παρασκευής.

Ενώ το κίνητρο της επίθεσης παραμένει ασαφές, γίνεται κατανοητό ότι η MI5 (υπηρεσία πληροφοριών για το εσωτερικό) έχει ενημερωθεί.

Το Εθνικό Σωματείο Δημοσιογράφων εξέφρασε το σοκ και την οργή του για το μαχαίρωμα του παρουσιαστή Pouria Zeraati, ο οποίος δέχθηκε επίθεση από ομάδα δραστών καθώς έβγαινε από το σπίτι του στο Λονδίνο νωρίτερα σήμερα.

Νωρίτερα φέτος, αποκαλύφθηκε ότι η αντιτρομοκρατική αστυνομία του Ηνωμένου Βασιλείου είχε αποτρέψει 15 συνωμοσίες που συνδέονταν με το Ιράν, με τους δημοσιογράφους που επικρίνουν το καθεστώς της Τεχεράνης να συγκαταλέγονται μεταξύ εκείνων που φέρονται να έχουν στοχοποιηθεί.

Η Iran International έχει προηγουμένως χαρακτηριστεί “τρομοκρατική οργάνωση” από την ιρανική κυβέρνηση και τον Δεκέμβριο αναφέρθηκε ότι αστυνομικοί ερευνητές είχαν αποκαλύψει σχέδιο της Ισλαμικής Φρουράς της Επανάστασης (IRGC) για τη δολοφονία δύο δημοσιογράφων στο Λονδίνο.

Πηγή: ertnews

 

Διαβάστε επίσης: 

Ισόβια στη Ρούλα Πισπιρίγκου για την ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας

Κατώτατος μισθός: Συμπαρασύρει 18 επιδόματα, τριετίες και το Δώρο Πάσχα

Ευρωεκλογές: Στα Καλάβρυτα στις 2 Απριλίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Από την Αχαΐα η έναρξη της προεκλογικής περιόδου

Σεισμός – Στροφάδες: Πάνω από 20 μετασεισμοί μετά τα 5,9R – Η ανακοίνωση του Εργαστηρίου Σεισμολογίας Πατρών