Επιτροπή Ανταγωνισμού: Αιφνιδιαστικοί έλεγχοι σε αγορές βρεφικών και παιδικών ειδών
H διεξαγωγή ελέγχων από την Επιτροοπή Ανταγωνισμού γίνεται σε επιχειρήσεις από τις οποίες μπορεί να συλλεχθούν στοιχεία για αντι-ανταγωνιστικές πρακτικές στην ερευνώμενη αγορά και δεν προδικάζει ότι οι επιχειρήσεις έχουν εμπλακεί σε αντι-ανταγωνιστική συμπεριφορά ούτε προδικάζει το αποτέλεσμα της έρευνας.
Aιφνίδιους επιτόπιους ελέγχους σε επιχειρήσεις δραστηριοποιούμενες σε αγορές βρεφικών και παιδικών ειδών για ενδεχόμενες κάθετες συμπράξεις πραγματοποίησε η Επιτροπή Ανταγωνισμού.
Σε σχετική ανακοίνωση της επιτροπής σημειώνεται ότι η διεξαγωγή τέτοιων ελέγχων γίνεται σε επιχειρήσεις από τις οποίες μπορεί να συλλεχθούν στοιχεία για αντι-ανταγωνιστικές πρακτικές στην ερευνώμενη αγορά και δεν προδικάζει ότι οι επιχειρήσεις έχουν εμπλακεί σε αντι-ανταγωνιστική συμπεριφορά ούτε προδικάζει το αποτέλεσμα της έρευνας.
Η επιτροπή υπενθυμίζει ότι η νομοθεσία δεν επιτρέπει συμπράξεις μεταξύ επιχειρήσεων (συμφωνίες, αποφάσεις ενώσεων ή εναρμονισμένες πρακτικές) που έχουν ως αντικείμενο ή αποτέλεσμα τον περιορισμό του ανταγωνισμού, απαγορεύει μονομερείς πρακτικές που συνιστούν πρόσκληση σε απαγορευμένη σύμπραξη και ανακοίνωση μελλοντικών προθέσεων τιμολόγησης προϊόντων και υπηρεσιών προς ανταγωνιστές και απαγορεύεται και η καταχρηστική συμπεριφορά επιχειρήσεων με δεσπόζουσα θέση στην αγορά.
Η επιτροπή επισημαίνει ότι στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, θα παρεμβαίνει κατά άμεση προτεραιότητα όπου κρίνεται απαραίτητο και θα εξετάζει κάθε σχετική περίπτωση που θα υποπέσει στην αντίληψή της, με την υποβολή καταγγελίας, αίτησης επιείκειας ή ανώνυμων σχετικών πληροφοριών μέσω του ασφαλούς ψηφιακού περιβάλλοντος (whistleblowing) ή άλλως, και θα επιβάλλει αυστηρότατες διοικητικές κυρώσεις στις επιχειρήσεις που τυχόν μετέρχονται αντι-ανταγωνιστικών πρακτικών.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Χάλασε εκτός εγγύησης; Ο νέος νόμος της ΕΕ που υποχρεώνει τις εταιρείες να σας το φτιάξουν
Οι νέες θήκες της Samsung για Galaxy Z Flip8, Z Fold8 και Fold8 Ultra
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αραχωβιτίκων σε γλέντι στην βεράντα με την Creative Youthland
Τριχόπτωση: Η βιταμίνη που λείπει από τον οργανισμό σου και σώζει τα μαλλιά
Galaxy Unpacked Ιουλίου 2026: Όλα όσα αποκάλυψε η Samsung
Ξεχωριστή παρουσία του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πατρών στο Φεστιβάλ «Γέφυρα πολιτισμού» στην Άρτα ΦΩΤΟ
Πώς να διαχειρίζεστε το κεφάλαιό σας στο online στοίχημα
Γιορτή στο ξωκλήσι της Αγίας Παρασκευής στη Λυκούρια ΦΩΤΟ
