Επιτυχίες των Μικρών Ρομποτιστών του Πανεπιστημίου Πατρών

Οι επιτυχίες της ομάδας ξεκίνησαν από τον Περιφερειακό Διαγωνισμό Δυτικής Ελλάδας όπου κατέκτησε την 1η θέση στην ανοικτή κατηγορία “Πρωτογενής Τομέας & Αγροτική Παραγωγή”, όπου παρουσίασαν τη λύση τους στην αυτοματοποίηση της αγροτικής παραγωγής.

Επιτυχίες των Μικρών Ρομποτιστών του Πανεπιστημίου Πατρών

Η ομάδα των μικρών ρομποτιστών του Πανεπιστημίου Πατρών κατέκτησε το 1ο Βραβείο για την καλύτερη μακέτα της κατηγορίας της, συμμετέχοντας στον τελικό Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2022 στην Αθήνα στις 29 Μαΐου, όπου συναγωνίστηκε μαζί με άλλες 47 ομάδες από όλη την Ελλάδα.

Οι επιτυχίες της ομάδας ξεκίνησαν από τον Περιφερειακό Διαγωνισμό Δυτικής Ελλάδας όπου κατέκτησε την 1η θέση στην ανοικτή κατηγορία “Πρωτογενής Τομέας & Αγροτική Παραγωγή”, όπου παρουσίασαν τη λύση τους στην αυτοματοποίηση της αγροτικής παραγωγής.

Οι μικροί ρομποτιστές δημιούργησαν ένα θερμοκήπιο για την καλλιέργεια φράουλας, το οποίο βασίζεται στη γεωργία ακριβείας και περιλαμβάνει αυτοματισμούς, τόσο σε προσομοίωση όσο και πραγματικούς, που αφορούν τη φύτευση, το πότισμα, τον έλεγχο της θερμοκρασίας, την ανίχνευση ώριμων καρπών κλπ.

Υπεύθυνη για την εκπαίδευση των παιδιών ήταν η κα. Δήμητρα Τιμπιλή (μεταπτυχιακή φοιτήτρια του Τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης και της Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία) και μαζί με τους κ. Νίκο Ανατολιωτάκη (υποψήφιο διδάκτορα του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών), την κα. Κωνσταντίνα Σαλαγιάννη (Μηχανολόγο Μηχανικό) και την κα. Μαρία Φλέγγα (υποψήφια διδάκτορα του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών) προετοίμασαν και οργάνωσαν την ομάδα, εφοδιάζοντας τους μικρούς ρομποτιστές με όλη την απαραίτητη τεχνογνωσία.

Η δράση εκπαιδευτικής ρομποτικής είναι μία αμιγώς εθελοντική δραστηριότητα η οποία δημιουργήθηκε το 2017 από μέλη της κοινότητας του Πανεπιστημίου Πατρών. Τη δράση στελεχώνουν εθελοντές-προπονητές-υποστηρικτές από τον χώρο του πανεπιστημίου και της ευρύτερης κοινωνίας της Δυτ. Ελλάδας με διεπιστημονικά γνωστικά αντικείμενα.

Είναι το αποτέλεσμα της τεχνογνωσίας των μελών της ομάδας και της ενασχόλησής τους με την επιστήμη της ρομποτικής, για περισσότερα από 20 χρόνια. Υποστηρίζεται από τη Λέσχη Ρομποτικής (φοιτητών) και την Ομάδα Ρομποτικής (εκπαιδευτική-ερευνητική) του Τμ. Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών.

Τα περισσότερα από 150 παιδιά, που έχουν συμμετάσχει στο πρόγραμμα, προέρχονται από περισσότερα από 30 σχολεία της Δυτικής Ελλάδας, γεγονός που καταδεικνύει την απήχηση που έχει η δράση στην ευρύτερη κοινωνία. Υλοποιείται ανελλιπώς τα τελευταία 5 χρόνια (δια ζώσης και εξ αποστάσεως τα τελευταία δύο χρόνια) ως μία δραστηριότητα του Πανεπιστημίου Πατρών μέσω του Μουσείου Επιστημών και Τεχνολογίας (ΜΕΤ). Εκεί, φοιτητές, μεταπτυχιακοί, επιστήμονες, παιδιά και γονείς φαντάζονται, σχεδιάζουν, κατασκευάζουν, προγραμματίζουν και δημιουργούν καινοτόμα ΡΟΜΠΟΤ στην υπηρεσία του ανθρώπου.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Αχαΐα σε πορτοκαλί συναγερμό - Στα ύψη ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς
Κοινότητα Κωφών Πάτρας: «Αποκαλύψεις» και «πόλεμος» μεταξύ αναπήρων για ένα κτίριο
Αγρίνιο: Περιπολικό συγκρούστηκε με αυτοκίνητο - ΦΩΤΟ
Πάτρα: Φτερά έκανε αυτοκίνητο στο κέντρο της πόλης!