Ερασιτεχνικό: «Κληρώνει» τη Δευτέρα (18/10) για τη Γ’ Κατηγορία

Το πρωτάθλημα της Γ’ Κατηγορίας θα διεξαχθεί σε ΔΥΟ (2) Ομίλους, με γεωγραφικά κριτήρια

Ερασιτεχνικό: «Κληρώνει» τη Δευτέρα (18/10) για τη Γ' Κατηγορία

Με ανακοίνωσή της η ΕΠΣ Αχαΐας ενημέρωσε ότι τη Δευτέρα (18/10) στις 11.00 θα πραγματοποιηθεί  στα γραφεία της, η κλήρωση του πρωταθλήματος της Γ’ κατηγορίας.

Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί χωρίς την παρουσία παραγόντων λόγω covid-19.

Σύμφωνα με την προκήρυξη:

Το πρωτάθλημα της Γ’ Κατηγορίας θα διεξαχθεί σε ΔΥΟ (2) Ομίλους, με γεωγραφικά κριτήρια.

ΠΡΟΒΙΒΑΣΜΟΣ

Από την Γ’ Κατηγορία θα προβιβαστούν συνολικά ΔΥΟ (2) σωματεία, ένα από κάθε Όμιλο.

Μετά την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου (Α’ φάση), οι ΤΕΣΣΕΡΙΣ (4) πρώτες ομάδες από κάθε Όμιλο ξεχωριστά θα αγωνιστούν σε αγώνες ΠΛΕΙ-ΟΦ (β’ φάση) για την ανάδειξη του πρωταθλητή σε κάθε Όμιλο.

Τα τέσσερα (4) πρώτα σωματεία κάθε Ομίλου θα αγωνιστούν μεταξύ τους σε διπλούς αγώνες (εντός-εκτός), στην Β΄ φάση του πρωταθλήματος.

Η βαθμολογία με την οποία θα ξεκινούν οι αγώνες της Β’ φάσης, θα προκύπτει ως εξής:

Το σωματείο που κατέλαβε την 4η θέση θα ξεκινήσει με μηδέν (0) βαθμούς.

Στη συνέχεια θα γίνεται αφαίρεση των βαθμών που συγκέντρωσε το κάθε σωματείο από αυτά που κατέλαβαν την 1η, 2η και 3η θέση στην Α’ φάση με τους βαθμούς που συγκέντρωσε το σωματείο που κατέλαβε την 4η θέση και η διαφορά αυτή θα διαιρείται δια του 3. Το πηλίκο που θα προκύπτει θα είναι οι βαθμοί που ξεκινούν τα σωματεία τους αγώνες ΠΛΕΙ-ΟΦ (Β’ φάση).

Σε περίπτωση που το πηλίκο είναι δεκαδικός αριθμός, εάν είναι από 0,5 και άνω το κλάσμα θα προσμετράτε σε ακέραια μονάδα, υπέρ του σωματείου (π.χ. 2,5 το σωματείο θα ξεκινήσει με 3 βαθμούς), ενώ αν είναι κάτω από 0,5 θα προσμετράτε κατά του σωματείου (π.χ. 2,4 το σωματείο θα ξεκινήσει με 2 βαθμούς).

Θα γίνει κλήρωση για την σειρά των αγώνων της Β’ φάσης.

Τα σωματεία που θα τερματίσουν στην πρώτη θέση  στην τελική κατάταξη των ΠΛΕΙ-ΟΦ (Β’ φάσης) σε κάθε Όμιλο, αναδεικνύονται πρωταθλητές της Γ’ Κατηγορίας και προβιβάζονται στην Β’ Κατηγορία.

Στην περίπτωση που προβιβαστεί στην Γ’ Εθνική ο πρωταθλητής της ΕΠΣ Αχαΐας, θα προβιβαστεί ακόμα ΜΙΑ (1) ομάδα από την Γ’ Κατηγορία, η οποία θα προκύψει από αγώνα ΜΠΑΡΑΖ, σε ουδέτερη έδρα, ανάμεσα στα σωματεία που κατέλαβαν την 2η θέση σε κάθε Όμιλο από την Β’ φάση.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις - νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ