Έρχεται νέα χαλάρωση μέτρων σε εστίαση και καταστήματα
Νέα χαλάρωση των μέτρων αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα.
Οι ειδικοί εξετάζουν μία σειρά από μέτρα που ισχύουν πολλούς μήνες στη χώρα και αναμένεται να συζητήσουν την επαναλειτουργία των εσωτερικών υπαίθριων χώρων στην εστίαση από τις 19 Ιουνίου. Πρόκειται για τους χώρους εκείνους, που είναι εσωτερικοί για τον χειμώνα και εξωτερικοί για το καλοκαίρι.
Παράλληλα, θα τεθεί επί τάπητος και το άνοιγμα των παιδότοπων από τις 19 Ιουνίου αλλά και το εάν θα αυξηθεί το όριο ατόμων μέσα στα καταστήματα. Οι ειδικοί θα εξετάσουν και το θέμα των νυχτερινών κέντρων, όταν το ποσοστό του εμβολιασμού αγγίξει το 50% με τη μία δόση, όμως, πρόσβαση θα έχουν οι πλήρως εμβολιασμένοι ή όσοι έχουν υποβληθεί σε self test.
Ακόμη η Επιτροπή θα κληθεί να εισηγηθεί και για τα εστιατόρια σε εμπορικά κέντρα, τα οποία είναι κλειστά, για το εάν θα μπορέσουν να επαναλειτουργήσουν από 19 Ιουνίου με αυστηρούς βέβαια κανόνες και τεχνητό αερισμό αλλά και για τα λούνα παρκ, τα οποία αναμένεται να ανοίξουν με τη χρήση μάσκας, με θερμομέτρηση των πελατών και επίσης με αυστηρούς κανόνες.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Αυλαία του Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Πάτρας στην Κρήνη ΦΩΤΟ
Το Boston Dynamics Atlas αφήνει τα κόλπα και πιάνει κανονικά δουλειά στα εργοστάσια της Hyundai
Τουρισμός για Όλους 2026-2027: Ποιοι μπαίνουν αυτόματα στη Β’ φάση χωρίς νέα αίτηση
Ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής Αιγιάλειας στα 10 χρόνια του El Sistema Greece ΦΩΤΟ
7 δουλειές που μπορείς να δώσεις να σου κάνει αυτόματα το ChatGPT και πώς να το κάνεις
