Έρχεται το πόρισμα της Επιτροπής Ανταγωνισμού για το πετρέλαιο

Έρευνα για τον ανταγωνισμό σε όλη την αλυσίδα πετρελαιοειδών διεξάγει η Επιτροπή Ανταγωνισμού που θα καταλήξει τις επόμενες εβδομάδες σε πόρισμα και θα προτείνει μέτρα.

Έρχεται το πόρισμα της Επιτροπής Ανταγωνισμού για το πετρέλαιο

«Η Επιτροπή Ανταγωνισμού, ολοκληρώνει τις επόμενες εβδομάδες μία μελέτη χαρτογράφησης για την κατάσταση ανταγωνισμού σε όλη την αλυσίδα πετρελαιοειδών (πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης) από τα διυλιστήρια στη λιανική, στο πλαίσιο των δράσεών της έναντι της ακρίβειας».

Αυτό αναφέρει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού Γιάννης Λιανός.

Ο ίδιος σημειώνει ακόμη τα εξής:

«Ύστερα από δική μου πρόταση, η Ελλάδα είναι από τις πρώτες χώρες στην Ευρωπαϊκή Ένωση που εκκίνησαν έρευνα στον κλάδο αυτό. Συνολικά μόνο τρεις χώρες (Αυστρία, Γερμανία, Ελλάδα) έχουν ξεκινήσει κλαδική/χαρτογράφηση των προβλημάτων ανταγωνισμού στα πετρελαιοειδή.

Στα αποτελέσματα της έρευνας θα συμπεριλαμβάνονται και προτάσεις προς την Πολιτεία για άμεσα μέτρα στον συγκεκριμένο κλάδο και γενικότερα θα δώσουν (για πρώτη φορά μετά από έτη) τη δυνατότητα εμπεριστατωμένης δημόσιας συζήτησης για την κατάσταση ανταγωνισμού στον κλάδο.

Παρά τη συνεχιζόμενη υποστελέχωση της Αρχής γίνεται προσπάθεια να δημοσιεύσουμε ενδιάμεσα αποτελέσματα μέχρι τέλος του μήνα και τα τελικά τον Ιούλιο.

Επίσης, η Επιτροπή Ανταγωνισμού έχει ξεκινήσει αυτεπάγγελτη έρευνα εφαρμογής των κανόνων του ανταγωνισμού στην αγορά των πετρελαιοειδών από τον Σεπτέμβριο του 2021 (για πολύ καιρό η μόνη Επιτροπή Ανταγωνισμού στην Ευρώπη που εκκίνησε έρευνα στον κλάδο στην περίοδο της ενεργειακής κρίσης).

Συνδυάζοντας τις νέες αρμοδιότητες χαρτογράφησης με την εφαρμογή του δικαίου ανταγωνισμού σε περίπτωση παράβασης στο πλαίσιο της αυτεπάγγελτης έρευνας, εκτιμούμε ότι θα υπάρξει ολιστική αντιμετώπιση τυχόν εγχώριων στρεβλώσεων στον κλάδο των καυσίμων.

Ταυτόχρονα, έχουμε καταστρώσει στρατηγική συνεργασίας με άλλες Επιτροπές Ανταγωνισμού στην Ευρώπη και εκτός για να συντονίσουμε τις προσπάθειές μας ώστε να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά τυχόν διεθνείς στρεβλώσεις του ανταγωνισμού».

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ