Έρχεται το Ψηφιακό Δελτίο Αποστολής – Αλλαγές στη διαδικασία έκδοσης ενημερότητας ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Ο κ. Πιτσιλής ο ψηφιακός μετασχηματισμός αποτελεί προτεραιότητα καταρχάς για την ίδια την ΑΑΔΕ. Πρόσθεσε δε πως ένα από τα επόμενα βήματα είναι οι φορολογικές δηλώσεις του 2023 να έχουν προσυμπληρωμένο το Ε3, με στόχο την επόμενη διετία να έχουν ολοκληρωθεί οι ψηφιοποιήσεις και ειδικά όσον αφορά τις επιχειρήσεις «να φύγουμε από την έννοια του βιβλίου».

 

 Έρχεται το Ψηφιακό Δελτίο Αποστολής - Αλλαγές στη διαδικασία έκδοσης ενημερότητας ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

Ένα πιο κεντρικοποιημένο και πλήρως ψηφιακό μοντέλο λειτουργίας της ΑΑΔΕ προανήγγειλε ο διοικητής της, Γιώργος Πιτσιλής, κατά την ομιλία του σε εκδήλωση που διοργάνωσαν σήμερα στο πλαίσιο του Money Show Θεσσαλονίκης το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων ΣΕΒΕ και το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

Όπως τόνισε ο κ. Πιτσιλής ο ψηφιακός μετασχηματισμός αποτελεί προτεραιότητα καταρχάς για την ίδια την ΑΑΔΕ. Πρόσθεσε δε πως ένα από τα επόμενα βήματα είναι οι φορολογικές δηλώσεις του 2023 να έχουν προσυμπληρωμένο το Ε3, με στόχο την επόμενη διετία να έχουν ολοκληρωθεί οι ψηφιοποιήσεις και ειδικά όσον αφορά τις επιχειρήσεις «να φύγουμε από την έννοια του βιβλίου».

Αλλαγές έρχονται πολύ σύντομα, σύμφωνα με τον διοικητή της ΑΑΔΕ, και στη διαδικασία της έκδοσης ενημερότητας που ταλαιπωρεί τις επιχειρήσεις για την οποία θα μεταβληθεί το νομοθετικό πλαίσιο ώστε να ψηφιοποιηθεί πλήρως και στα ακίνητα και στην είσπραξη χρημάτων. Στόχος, αυτό να γίνει εντός του 2023 και αν καταστεί δυνατόν μέσα στο πρώτο εξάμηνο.

Πρόσθετη επικείμενη αλλαγή που αφορά στις επιχειρήσεις θα είναι το Ψηφιακό Δελτίο Αποστολής, για το οποίο ο κ. Πιτσιλής γνωστοποίησε ότι πολύ σύντομα θα υπάρχει το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο με στόχο την ένταξη μεγάλου μέρους των επιχειρήσεων στο έργο μέσα στο 2023.

 

«Κεντρικοποιημένο μοντέλο»

Επίσης μέχρι το τέλος του 2023 η ΑΑΔΕ θέλει να είναι δυνατή η διαδικασία είσπραξης φόρων και βεβαίωσής τους σε ένα κέντρο στην Αττική και ένα στη Θεσσαλονίκη, καθώς επίσης και να λειτουργούν από ένα σημείο σε Αττική και σε Θεσσαλονίκη για τη φορολογία κεφαλαίου, υποστηρίζοντας ότι αυτό το πιο «κεντρικοποιημένο μοντέλο» θα είναι προς όφελος των πολιτών.

Ψηφιακό «γκισέ»

Στα σχέδια της ΑΑΔΕ, όπως πρόσθεσε ο κ. Πιτσιλής είναι, μεταξύ άλλων, και η δημιουργία του «ψηφιακού γκισέ». «Οραματιζόμαστε μια φορολογική διοίκηση πλήρως ψηφιοποιημένη που θα απαντά σε όλες τις ανάγκες των πολιτών και των επιχειρήσεων». είπε χαρακτηριστικά συμπληρώνοντας ότι ταυτόχρονα θα υπάρχει εναλλακτικό κανάλι για όσους δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα ψηφιακά μέσα, με τελικό στόχο και αποτέλεσμα την οικοδόμηση σχέσεων εμπιστοσύνης.

Θεσσαλονίκη – Κεντρική Μακεδονία

Αναφερόμενος ειδικότερα στον ψηφιακό μετασχηματισμό των δομών και υπηρεσιών της ΑΑΔΕ στη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία, ο διοικητής της ΑΑΔΕ τόνισε ότι επιταχύνεται το έργο αναβάθμισης των κτιριακών και υπολογιστικών υποδομών της Διεύθυνσης Διαχείρισης Δημοσίου Υλικού στη Θεσσαλονίκη. Επίσης, μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης δημιουργείται και αποθηκευτικός χώρος στη Σίνδο και παράλληλα υπάρχει αντίστοιχος σχεδιασμός για την περιοχή της Κουλούρας Ημαθίας.

Επίσης, επισήμανε την αγαστή συνεργασία της ΑΑΔΕ με την ΟΛΘ ΑΕ στη λειτουργία της Ελεύθερης Ζώνης, τονίζοντας ότι λύθηκε μία χρόνια εκκρεμότητα, δηλαδή το πρόβλημα εναπόθεσης εμπορευματοκιβωτίων εντός του ΣΕΜΠΟ και της Ελεύθερης Ζώνης.

Χαιρετισμούς απηύθυναν από το βήμα της εκδήλωσης ο πρόεδρος του Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Χρήστος Σαραντόπουλος, ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ και του ΕΒΕΘ, Γιάννης Μασούτης και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων, Σίμος Διαμαντίδης.

 Έρχεται το Ψηφιακό Δελτίο Αποστολής - Αλλαγές στη διαδικασία έκδοσης ενημερότητας ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

Ο πρόεδρος του Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Χρήστος Σαραντόπουλος

 Έρχεται το Ψηφιακό Δελτίο Αποστολής - Αλλαγές στη διαδικασία έκδοσης ενημερότητας ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

Ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ και του ΕΒΕΘ, Γιάννης Μασούτης

 Έρχεται το Ψηφιακό Δελτίο Αποστολής - Αλλαγές στη διαδικασία έκδοσης ενημερότητας ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων -ΣΕΒΕ, Σίμος Διαμαντίδης.

 

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments