Έρχονται νέα διαβατήρια 10ετούς διάρκειας – Χωρίς επιβάρυνση, πώς θα γίνει η ανανέωση

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, αναφέρθηκε στον διπλασιασμό της διάρκειας ισχύος των διαβατηρίων από την 1η Σεπτεμβρίου χωρίς επιπλέον κόστος για τους πολίτες.

Έρχονται νέα διαβατήρια 10ετούς διάρκειας - Χωρίς επιβάρυνση, πώς θα γίνει η ανανέωση

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε σήμερα Πέμπτη στη νέα ψηφιακή εφαρμογή wallet για διπλώματα οδήγησης και ταυτότητες, αλλά και στα νέα διαβατήρια.

Οι πολίτες χωρίς να πληρώσουν ούτε ένα ευρώ παραπάνω θα έχουν νέα διαβατήρια 10ετους διάρκειας. Αυτή είναι η απόφαση της κυβέρνησης και έχει πάρει έγκριση από το αρμόδιο Υπουργείο Οικονομικών, τόνισε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Ο προηγούμενος νόμος προέβλεπε την καταβολή περίπου 4,4 ευρώ χαρτόσημο για κάθε πρόσθετο χρόνο. Αυτή η οικονομική επιβάρυνση δεν θα ισχύσει για την επιπλέον διάρκεια.

«Μεγάλη ευκολία να έχει στο κινητό σου ταυτότητα και δίπλωμα»

Είναι μεγάλη ευκολία να έχεις στο κινητό σου την ταυτότητα και την άδεια οδήγησης, πρόσθεσε παράλληλα ο Τάκης Θεοδωρικάκος. Είναι ευκολία και για τους αστυνομικούς, όταν κάνουν τους σχετικούς ελέγχους.

Επομένως, με αυτήν την ψηφιακή μεταβολή, που έρχεται σε συνέχεια εκατοντάδων άλλων σημαντικών ψηφιακών εφαρμογών στα τρία χρόνια αυτής της κυβέρνησης, έχει γίνει πιο εύκολη η καθημερινότητα των πολιτών.

Αυτή τη στιγμή είμαστε μπροστά από πάρα πολλές χώρες της Ευρώπης στην ψηφιακή μεταρρύθμιση του κράτους, σημειώσε μεταξύ άλλων.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ