Έρευνα: Γιατί οι ελληνικές επιχειρήσεις επενδύουν στο Cloud

Πανδημία Covid-19 και αλλαγές στη φορολογική διοίκηση επιταχύνουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων

Έρευνα: Γιατί οι ελληνικές επιχειρήσεις επενδύουν στο Cloud

Εννέα στις δέκα επιχειρήσεις υποδεικνύουν την απομακρυσμένη πρόσβαση σε εταιρικές εφαρμογές και δεδομένα ως το σημαντικότερο πλεονέκτημα του Cloud, ενώ το 77% επισημαίνουν πως το Cloud ERP διασφάλισε την απρόσκοπτη λειτουργία τους κατά τη διάρκεια των lockdowns, σύμφωνα με τα ευρήματα έρευνας που πραγματοποίησε η SoftOne (μέλος του Ομίλου Olympia).

Με την πανδημία Covid-19 και τις αλλαγές στη φορολογική διοίκηση να επιταχύνουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων, η έρευνα πιστοποιεί τη δυναμική του Soft1 Cloud ERP καθώς αποτυπώνει την πλήρη ταύτιση ανάμεσα στους λόγους υιοθέτησής του και τα πραγματικά πλεονεκτήματα που αυτό προσφέρει, όπως καταδεικνύουν υψηλόβαθμα στελέχη εταιρειών στην Ελλάδα και τη ΝΑ Ευρώπη.

Τα στοιχεία της έρευνας επιβεβαιώνουν την αυξανόμενη υιοθέτηση των Cloud λύσεων της SoftOne, με δύο στις τρεις επιχειρήσεις δηλώνουν ότι προτίθενται να επενδύσουν περαιτέρω σε Cloud υπηρεσίες, με την ηλεκτρονική τιμολόγηση και το enterprise mobility να βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα των επενδυτικών τους σχεδίων. Ταυτόχρονα, το 70% περίπου των ερωτηθέντων να εμφανίζονται πλήρως ικανοποιημένοι από τη μετάβαση της μηχανογράφησής τους στο Cloud (έναντι on-premise λύσεων).

Η έρευνα διεξήχθη από τη SoftOne, κορυφαίο πάροχο Cloud ERP της αγοράς, με τη συμμετοχή 6.000 και πλέον επιχειρήσεων-πελατών της από την Ελλάδα, αλλά και την Κύπρο, τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία. Σκοπός της ήταν να αποτυπωθεί ο βαθμός ικανοποίησης των επιχειρήσεων από τη χρήση των Cloud λύσεων της εταιρείας, καθώς επίσης να καταγραφούν τάσεις και προθέσεις αναφορικά με την προώθηση του ψηφιακού μετασχηματισμού.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις - νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάτρα: Ημερίδα για τη νέα ρύθμιση οφειλών στο Επιμελήτηριο στις 8 Δεκεμβρίου
Black Friday 2021: Δύο στις τρεις επιχειρήσεις δεν είδαν διαφορά στις πωλήσεις
Ιδιοκτήτες ακινήτων: Ζητούν τρίμηνη παράταση για νέες αντικειμενικές αξίες και αδήλωτα τετραγωνικά
Χατζηδάκης-ΕΦΚΑ: Ιδιώτες διευθυντές- Οι 5 άξονες του νομοσχεδίου που θα φέρει σαρωτικές αλλαγές