Ερευνα – «κόλαφος» για την ανάπτυξη στην Ηλεία

Τα αποτελέσματα της ενδιάμεσης έκθεσης της «Διανέοσις» παρουσιάστηκαν απ’ τον Καθηγητή και επιστημονικά υπεύθυνο, Γιώργο Πετράκο.

Ερευνα - «κόλαφος» για την ανάπτυξη στην Ηλεία Ο καθηγητής Γιώργος Πετράκος

Χαμηλό επίπεδο ανάπτυξης και δυσμενείς μεταβολές στους δείκτες ευημερίας συνθέτουν τη σημερινή –αποκαρδιωτική εικόνα της Ηλείας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ενδιάμεσης έκθεσης της «Διανέοσις» παρουσιάστηκαν απ’ τον Καθηγητή και επιστημονικά υπεύθυνο, Γιώργο Πετράκο. Τα ευρήματα της έρευνας δείχνουν ότι:

*Το ΑΕΠ αντιστοιχεί στο 67% του εθνικού μέσου όρου κατατάσσοντας την Ηλεία στις χαμηλότερες θέσεις (την 42η) ανάμεσα στις περιφερειακές ενότητες.

*Η παραγωγικότητα της εργασίας είναι από τις χαμηλότερες μεταξύ των ΠΕ (47η) και ισούται με το 65% του εθνικού μέσου όρου.

*Η πληθυσμιακή μείωση είναι μεγαλύτερη από της επικράτειας στην περίοδο 2011-2021, με τη συνολική να ξεπερνά το 20% στην περίοδο 1961-2021.

*Τελευταία θέση μεταξύ των ΠΕ της χώρας στους πτυχιούχους ΑΕΙ

*Το επίπεδο ευημερίας μετρούμενο με μια σειρά από δείκτες, όπως οι τραπεζικές καταθέσεις (49%ΜΟ), ο αριθμός των επιβατηγών αυτοκινήτων (24% ΜΟ) και ο αριθμός των γιατρών (41% ΜΟ) ανά κάτοικο

*Η χειρότερη επίδοση στο δείκτη οδικής ασφάλειας με τα θανατηφόρα ατυχήματα να είναι υπερδιπλάσια από τον μέσο όρο της επικράτειας.

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments